Arven etter Anundsen Det var på Anders Anundsens vakt at beredskapssenteret gikk fra å være en visjon på Alnabru til et vedtatt forprosjekt på Taraldrud.
Eirik Jensen-saken: Tid for granskning Konsekvensen av dommen mot Eirik Jensen er at det nå vil stilles spørsmål ved den jobben han har gjort de siste 20-30 årene.
Rekordbudsjettets bakside Utfordringen er at handlingsrommet til politimestrene har blitt mindre og mindre. Mye tyder på at dette også kommer til å skje neste år.
Rykk tilbake til start Det er ikke vanskelig å skjønne at departementet satte hardt mot hardt og krevde at målet om 2 per 1000 skulle nås. Koste hva det koste vil.
Den digitale pengegaloppen 13,5 prosent av politiets totale 2019-budsjett gikk til IKT - en ellevill sum som gir ny mening til begrepet «fra gata til data».
Løsningen er ikke å svekke UP, men å styrke politidistriktene. I en vanskelig ressurssituasjon er det naturlig nok fristende for politidistriktene å ta i bruk UP-personell for å få vaktlistene til å gå opp. Men når mannskapssituasjonen allerede er stram, er det lett å nedprioritere trafikkontroller til fordel for oppdukkende oppdrag.
Beredskap på billigsalg «Er politiet godt nok rustet til å håndtereekstraordinære hendelser?», skriver Erik Inderhaug.
Beredskap i koronaens tid Hvordan skal du som operativ politi forholde deg til at alle menneskene du møter kan være smittebærere av et potensielt dødelig virus?
Budsjettallene ingen snakker om Når politidistriktene så skal taregninga, har de ikke dekning påkonto. De har rett og slett ikke fåttnok penger til å betale for alt de fikkbeskjed om å kjøpe.
Det som ikke skal skje PFT har nå en stor oppgave foran seg med å gjenopprette tilliten til skarpskytterrifla. Vi håper de lykkes.
Legalisering er ikke veien å gå Når vi tar advarslene fra politiet i Colorado med i betraktning, og studerer den urovekkende utviklingen i delstatens kriminalstatistikk, er det vanskelig å se gode grunner for å legalisere cannabis også i Norge.
Klok restart av Politidirektoratet Interne referater fra Kripos beskriver i detalj hvordan Politidirektoratets prosjekteier og prosjektledelse nektet å lytte til godt funderte faglige råd fra fagfolkene hos Kripos.
Takk til Tor-Aksel Busch Etter 44 år i påtalesporet, 32 år hos riksadvokaten og 22 år som riksadvokat, har Tor-Aksel Busch satt betydelige spor etter seg i norsk rettsvesen.
Nå må politikerne betale regningen Flere studenter blir mer opptatt av å gjøre seg selv gode, enn å samarbeide og dele av kunnskapen sin.
700 kilo nærpoliti Kanskje er Rytterkorpset de siste politifolk som er fysisk tilgjengelig for publikum uten at noe galt har skjedd på forhånd.
Politi eller røver? Hva er det egentlig som gjør at storebror blir kriminell rusmisbruker, mens lillebror utdanner seg til å bli politi?
Det er grunn til å se nærmere på om påtalemyndigheten skal lede etterforskningen Å være juridisk kompetent, betyr ikke at man er like kompetent til å vurdere etterforskningstaktiske spørsmål.
Nå må politidirektøren tråkke på bremsen Tjenestepersoner bør ta ansvaret for å nekte å kjøre en utslitt bil. Både for sin egen sikkerhet, sin kollegas sikkerhet – og ikke minst for intetanende medtrafikanters sikkerhet.
Forstår ikke Politidirektoratets beredskapsavdeling alvoret med hybride trusler? I flere år har ulike aktører meldt om bortfall av GPS-signaler i Finnmark. Men problemet ser ikke ut til å nå frem til Oslo, der Politidirektoratet (POD) holder hus.
Den nære voldens stygge ringvirkninger Dette er ikke bare et problem for den enkelte familie, og det strekker seg lenger enn øyeblikkets vold.
Hvor mye kritikk skal et menneske tåle? Jeg vi komme med en sterk anbefaling: Les reportasjen om Birgitte Tengs-avhører Stian Elle.
Lokal kriminalitet er viktigere for politiet enn globale megatrender Det er en tankevekker når over halvparten av landets kommuner ennå ikke har underskrevet samarbeidsavtalen med politiet, skriver Politiforum-redaktør Ole Martin Mortvedt.
Politireformen har sin pris Politiet får altså færre saker å jobbe med, samtidig som etaten fylles opp med tusenvis av nye ansatte. Dette, skulle man tro, burde gi politiet mulighet til å oppklare flere saker. Men nei.
Hvem synes du bør bli årets leder? Politiets Fellesforbund (PF) skal kåre Årets leder i politiet 2018. Nå kan du nominere din kandidat.
Du bør sjekke mappa di. Før andre gjør det. Vi fikk hakeslepp så det holdt da vi fikk se hvilken informasjon politiet utleverer om sine betrodde ansatte. Fra det vi trodde var en høyst konfidensiell personalmappe.
Hva er galt med det som virker? Å legge ned politiposten på Holmlia for å spare penger, kan vise seg å bli en kostbar besparelse.
Historisk at en norsk politimann kan ha lagt grunnlaget for et betydelig større vern av arbeidstakernes fritid EFTA-domstolen gir politimannen fullt medhold.
Kostnaden for beredskap Tiden er ikke inne for å svekke politibudsjettet så mye at nyutdannede politifolk ikke får jobb, skriver redaktør i Politiforum Ole Martin Mortvedt.
Resultatet av reformen er at politidistriktene blir kjipe. De oppfattes som gniene av ansatte, som får store omveltninger i både jobb og privatliv Skal regjeringen lykkes med nærpolitireformen, må løftene om økonomisk styrking av politiet virkelig bli synlig på 2018 budsjettet, skriver redaktør Ole Martin Mortvedt.
Smått er også godt Stikkordene er nærhet, rask respons og god lokalkunnskap. Hva mer kan man ønske seg, enn godt politiarbeid?
22. juli- rapporten er ingen fasit Da 22. juli-kommisjonens leder Alexandra Bech Gjørv la frem sin rapport i august 2012, ble dette oppfattet som en fasit for det som skjedde under og etter terrorangrepet.
Ressursene som fremdeles ikke finnes Vi savner politisk vilje til å prioritere helt grunnleggende ressurser til politiet for å nettopp ivareta innbyggernes behov og krav til sikkerhet og trygghet. Mer enn de første dagene etter et terrorangrep.
Ingen magi i politi- budsjettet Først to måneder ut i budsjettåret vet politidistriktene hvordan budsjettåret blir. Først nå, kan politimestrene gjøre sine disposisjoner og økonomiske prioriteringer.
Historisk nedbygging av politiet Politiet har selv ønsket denne reformen, sier politidirektøren. Men hvem er dette politiet, som ønsker denne nedbyggingen?
Skille politi og påtale? Spørsmålet er verken nytt eller særlig originalt. Vi har sett det komme, og vi har sett det gå. Uten at det har blitt noen endring.
En skutt kollega Det gjør vondt å skrive ordene i tittelen. Vi har skrevet ordene før. Vi gjør det nå. Vi håper vi unngår det igjen.
Utlendings- kontroll er vanskelig I denne utgaven kan du lese om et både krevende og viktig arbeidsfelt for politiet.
Vi ser et mønster Ryktene har svirret. Bruddstykker av informasjon har nådd Politiforum. Etterhvert ble innspillene så mange at vi startet å grave.
Reform på sparebluss 2016 markerer et veiskille for politiet i Norge. De nye politimestrene har tatt fatt på jobben og den nye politidistriktstrukturen er på plass - i hvert fall på papiret.
Et nytt politi i støpe- skjeen Historiens største omorganisering av politiet er et faktum. I hvert fall den formelle delen om å gå fra 27 til 12 politidistrikter. En beslutning tatt av Stortinget sist sommer.
En unik mulighet Det er gledelig at politidirektøren og justisministeren varsler en grundig gjennomgang av erfaringene som har blitt gjort med politiets midlertidige bevæpning.
Høyt under taket på PHS Vi så i oktober at ansatte ved Politihøgskolen (PHS) ved tre ulike anledninger bidro i samfunnsdebatten med rene politifaglige argumenter.