Slutter i politiet: Dobler lønnen –Jeg har sett meg lei den høye arbeidsbelastningen, lønnen som ikke samsvarer med arbeidet og en toppledelse som ikke ser etterforskning for hva det er, sier politibetjent Anja Gamst.
Kraftig økning i bruken av midlertidig ansatte På fem år har antallet midlertidig ansatte i politietaten skutt i taket. Siden 2018 er økningen på 63 prosent. – Veksten har vært i en periode hvor verden og Norge har gått gjennom en global pandemi, sier POD-topp Roger Bjerke.
Politidistriktene ansetter færre sommervikarer Flere av politidistriktene har ansatt færre sommervikarer i år enn i fjor, som følge av stramme politibudsjetter.
Antallet politiårsverk i distriktene fortsetter å synke Samtidig øker antallet sivile stillinger i politidistriktene.
Bekymret for det høye sykefraværet – Årets budsjett og de økonomiske fremtidsutsiktene skaper stor usikkerhet om HMS-konsekvenser på kort og lang sikt. Jeg er meget bekymret for hvordan dette treffer etaten og hvordan det påvirker politiets samfunnsoppdrag og arbeidstakernes sikkerhet, helse og velferd, sier politietatens hovedverneombud, Audun Buseth.
Rekordhøyt sykefravær i politiet Trolig har aldri før flere vært syke i politiet enn i fjor. Da var det samlede sykefraværstallet 6,5 prosent. Den stramme budsjettsituasjonen kan ha bidratt til det historisk høye sykefraværet.
Frykter fortsatt bemanningskutt i politiet – Jeg tror vi vil se en reduksjon i bemanningsnivået i år, til tross for den styrkingen som vi nå får i revidert nasjonalbudsjett, sier POD-topp Roger Bjerke.
Politibudsjettet 2023: Utroper politiet som budsjettvinner - Begrunnelsen for å styrke politibudsjettet er at vi mener at politiet er faktisk noe av det viktigste for å trygge befolkningen og sørge for at en har trygghet for folket i en krevende tid, sier stortingspolitiker Odd Harald Hovland (Ap).
Budsjettkrisen i politiet: Kan måtte kutte over 500 stillinger i politidistriktene 2023 ligger an til å bli et økonomisk «annus horribilis» for politiet. Politidistriktene kan måtte nedbemanne med 552 stillinger for å få budsjettet til å gå i balanse, og i disse dager svinges sparekniven over hele politiet. I Vest politidistrikt frykter tillitsvalgte konsekvenser for både beredskapen og egne ansatte.
Budsjettkrisen i politiet: Øst pd har allerede kuttet 80 stillinger - kan ikke utelukke flere Avdelingsdirektør Britt Stine Strand i Øst politidistrikt sier økonomien i politietaten er utfordrende og at dette virker inn på bemanningsstatistikken. - Det er en av årsakene til at antall ansatte i Øst politidistrikt er forventet å gå noe ned i 2023, sier hun.
Politidistriktene har 243 færre politifolk nå enn ved regjeringsskiftet Det er 243 færre politifolk i politidistriktene nå enn da Arbeiderpartiet og Senterpartiet overtok regjeringsmakten. – Naturlig variasjon, sier Senterpartiets statssekretær.
Frykter Oslo-politiet svekkes: Ber regjeringen om mer penger – Jeg er veldig bekymret for at nedgangen i politistillinger vil føre til at det forebyggende arbeidet i Oslo politiet svekkes kraftig. Samt at innsatsen mot organisert kriminalitet svekkes, og at det viktige arbeidet for å avdekke og hindre vold i nære relasjoner blir svekket, sier Høyre-politiker Eirik Lae Solberg.
Budsjettkrise: Oslo-politiet kan måtte kutte 218 ansatte Oslo politidistrikt risikerer å måtte nedbemanne med over 200 ansatte for å budsjettet til å gå i balanse. – Det er så mange ansatte for mye, at nedbemanningen antagelig må tas der man får det til, sier fagforeningstopp.
PHS har avlyst åtte studier ved etter -og videreutdanningen - Det er ikke unormalt at vi avlyser noen studier, men dessverre har det blitt flere enn vi hadde ønsket, sier avdelingsleder på etter- og videreutdanning Dag Sveaas på PHS.
Slipper kutt i Rytterkorpset Rytterkorpset fryktet kutt i flere stillinger. Nå bekrefter hovedtillitsvalgt Camilla Z. Aasheim til Politiforum at pengene heller hentes inn andre steder.