Dag Sveaas, avdelingsleder på etter- og videreutdanning PHS
STORT BEHOV, MEN: - Politihøgskolen merker også strammere budsjetter som gjør at vi må prioritere. Blant annet er totalt åtte studier avlyst ved avdeling for etter -og videreutdanning som følge av budsjett, sier Dag Sveaas, som er avdelingsleder på etter- og videreutdanning på PHS.

Politibudsjettet 2023:

PHS har avlyst åtte studier ved etter -og videreutdanningen

- Det er ikke unormalt at vi avlyser noen studier, men dessverre har det blitt flere enn vi hadde ønsket, sier avdelingsleder på etter- og videreutdanning Dag Sveaas på PHS.

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av mars uttrykte POD-topp Roger Bjerke bekymring for at strammere politiøkonomi gjør at politidistriktene må kutte i antall ansatte.

Bare i år er politiet pålagt effektivisering og innsparinger på til sammen 242 millioner kroner. Hvorav 58 millioner er direkte kutt, mens resten er omprioriteringer.

Nå viser det seg at det stramme budsjettet ikke bare kan få konsekvenser for bemanningen i politiet.

Det gjør den også for studietilbudet på Politihøgskolen (PHS).

– Politihøgskolen merker også strammere budsjetter som gjør at vi må prioritere. Blant annet er totalt åtte studier avlyst ved avdeling for etter og videreutdanning som følge av budsjett, sier Dag Sveaas.

Han er avdelingsleder på etter- og videreutdanning på PHS.

– Det er ikke unormalt at vi avlyser noen studier, men dessverre har det blitt flere enn vi hadde ønsket. Det var i år rekordinteresse for etter- og videreutdanninger, med en økning på 50 prosent søkere. Behovet er dermed svært stort, samtidig som budsjettene er stramme, fortsetter Sveaas.

Han presiserer samtidig at PHS fortsatt gjennomfører 69 etter- og videreutdanningsstudier og at det er fortsatt svært høy aktivitet.

– Får stramt budsjett andre konsekvenser på PHS?

– Det er den totale situasjonen i samfunnet som også påvirker vår budsjettsituasjon. Når det blir dyrere, må vi spare på andre områder. Det betyr at vi må spare på reiser og driftsbudsjettet generelt, i likhet med alle andre, avslutter Sveaas.

Powered by Labrador CMS