- UTSATT FOR SYSTEMATISK GJENGJELDELSES- OG UTSTØTEØSESPROSESS: Etter at polititjenestemannen Espen Bø varslet om kritikkverdige forhold knyttet til alvorlige rettsbrudd overfor sårbare kvinner som var utsatt for mulig menneskehandel, tvangsprostitusjon, og vold/legemsbeskadigelse, ble han tvangsflyttet.

Mulig løsning i varsler-saken i Bergen

Retten har tatt pause mens partene snakker sammen.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatering klokken 12.30: Rettssaken har startet opp igjen.

Etterforsker Espen Bø krever erstatning for gjengjeldelse han hevder seg utsatt for etter at han varslet, og har saksøkt staten ved Justisdepartementet. Partene har vært i retten i to uker, men da rettssaken skulle fortsette i dag, ble det klart at retten tar pause.

Ifølge Bergens Tidende diskuterer partene en mulig løsning i saken. Partene skal ha blitt bedt om å snakke sammen, etter de to ukene i retten.

Birthe Eriksen, advokat for Espen Bø, opplyser til Politiforum at retten har pause til klokken 12.30 på grunn av forliksforhandlinger.

Bø varslet i november 2017 om kritikkverdige forhold knyttet til både manglende inngripen og etterforskning innenfor menneskehandelsaker i Vest politidistrikt. Bø jobbet da ved seksjon for organisert kriminalitet, avsnitt for menneskehandel (Exit).

Kort tid etter ble han omplassert mot sin vilje, og Bø svarte med å saksøke staten ved Justisdepartementet.

Nyheten om at Bø hadde slått alarm sprakk i VG i 2018. Da kom det frem at politiet i Bergen hadde «mottatt informasjon om flere straffbare forhold med 21 års strafferamme, uten å foreta seg noe».

Sakene dreide seg om grov vold og voldtekt av kvinner i en sårbar situasjon og i flere tilfeller skulle politiet ha fått beskjed om at disse sakene ikke skulle etterforskes, skrev avisen. Videre kom det frem at «det ikke er blitt grepet inn for å stanse pågående kriminalitet der liv og helse kunne være var i fare».

LES OGSÅ: Politimann saksøker egen arbeidsgiver etter varslingssak: - Jeg opplevde at jeg ble ignorert og motarbeidet

Powered by Labrador CMS