ENGASJERTE: PF Politistudentene på stand for å verve medlemmer blant de nye politistudentene i Bodø i august.

STUDENTROPET:

Student? Engasjer deg!

Det finnes ikke en arbeidsgiver i verden som synes det er negativt at den som søker jobb har engasjert seg ved siden av studiene.

Publisert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Det er den tiden på året igjen når studenter over det ganske land kvesser blyanter og åpner uskrevne sider i notatbøkene. Men før bladene på trærne har rukket å bli gule, lengter de fleste tilbake til sommerferiens late dager med sosial moro. Studiestart er symbolet på blanke ark og nye muligheter, men ukene i midten av august er også årets faste blåmandag.

Misforstå meg ikke. Å være politistudent er et privilegium, også på grunn av det faglige. Men å være student handler om mye mer enn å studere. Det er kanskje en klisjé, men ikke desto mindre viktig å huske på at den friheten man opplever som student er unik. Det er derfor en frihet man bør utnytte til det fulle. Ikke ved å neglisjere pensumlesing, men ved å engasjere seg utenfor klasserommet.

På PHS finnes det noen, men for få, etablerte organisasjoner og verv. Både PF Politistudentene og studentrådet kan nevnes, men disse er i denne sammenheng å regne som unntak. I fremtiden er det viktig å fasilitere bedre for at studentgrupper kan bli mer etablert og oppleve større kontinuitet. I mellomtiden er studentmiljøet avhengig at du som student sørger for at det sosiale miljøet blir best mulig. Kanskje blir det du eller din forening som vinner studiemiljøprisen i år?

Er du misfornøyd med noe? Engasjer deg! Dette er også den beste måten å bli kjent med andre studenter på, og det finnes ikke en arbeidsgiver i verden som synes det er negativt at den som søker jobb har engasjert seg ved siden av studiene. Starter du for eksempel en idrettsgruppe gir det attpåtil en fantastisk mulighet til å kombinere sosialt liv og trening. Etter 1,5 år med pandemi kan begge deler være nødvendig.

Engasjerte studenter er gode studenter. Engasjement i ulike foreninger kan gi nyttige erfaringer og innfallsvinkler i møte med fagene på studiet. Og når oktober og november byr på mørke og pensumtunge dager, er det lite som er bedre for læringen enn å koble av med gode venner eller trening – og altså helst i kombinasjon.

Å være student gir helt unike muligheter. Det er ikke like lett å engasjere seg senere i livet når fulltidsjobb og familieliv krever det meste av tiden. Muligheten til å engasjere seg som student er her og nå. Ikke gå glipp av selve studentlivet – det er noe du kommer til å savne den dagen studietiden er over.

Jeg vet ikke hva ditt mål for studietiden eller studieåret er. Mitt håp er at du nyter det som kan være den beste tiden i ditt liv, og at du engasjerer deg til det beste for deg selv og dine medstudenter. Lykke til!

LES OGSÅ: Stortinget ber regjeringen starte planleggingen av ny politihøgskole

Powered by Labrador CMS