Arne Johannessen under åpningstalen til Politiets Fellesforbunds landsmøte i Molde i 2012.
Arne Johannessen under åpningstalen til Politiets Fellesforbunds landsmøte i Molde i 2012.

- Politiets Fellesforbund er ikke uansvarlige

I sin åpningstale for Politiets Fellesforbunds (PF) landsmøte i Molde, sier leder Arne Johannessen at PF har tatt ansvar for manglene i politiet.

Publisert Sist oppdatert

- Vi lever ikke godt med å bli ansvarliggjort for manglene i politiet. Det er PF som har påpekt manglene og behovet, og med det tatt ansvar, sier Johannessen.

Flere av manglene i 22. juli-kommisjonen, var velkjente for fagforeningen, som også har kommunisert dette ut.

Aksepterer store unntak

Johannessen viser til politikonflikten i 2009, og resultatene av den.

- Hvordan hadde politiet vært i dag, uten resultatet av politikonflikten? Det førte til økt opptak på Politihøgskolen og 450 nye, sivile stillinger, understreker PF-lederen, og viser til mange år med lave opptak under Bondevik 2-regjeringen.

Samtidig peker Johannessen på at de som et resultat av politikonflikten har tatt ansvar ved å være villig til å jobbe mer, og akseptere store unntak fra arbeidsmiljøloven for politiet.

- Hva er alternative? At arbeidsmiljøloven gjelder fullt ut. Skulle vi krevd at arbeidsmiljøloven skulle gå fullt ut? Er det å ta ansvar? Vi aksepterer store unntak. Er det da uansvarlig fagforeningspolitikk å kreve betalt for dette? Nei, dette er fagforeningsarbeid, sa Johannessen til applaus fra salen.

- Bra utgangspunkt

Johannessen pekte også på en nylig gjennomført tillitsundersøkelse i regi av Dagens Næringsliv.

- Der er politiet som helhet på 7. plass, etter den turbulente tida etter 22. juli. Det mener jeg er et meget bra utgangspunkt for å klatre lenger opp, sier PF-lederen.

Han viser samtidig til at Stortinget ligger på 22. plass på samme rangering, med Regjeringen på 31. plass, Politidirektoratet på 44. plass og Justisdepartementet på 45. plass.

På sitt eget spørsmål om hvorfor det er slik, svarer han selv dette:

- Jeg er overbevist folks oppfatning av politiet skyldes det personlige møtet de har med politiet, ikke negative medieoppslag.

Landsmøtet varer til fredag 9. november.