PF-fanen er sjelden syn 1. mai. I år valgte PF å gå i tog. Nestleder i PF Unn Alma Skatvold smiler til kameraet.

Dette bildet er historisk. Her er Politiets Fellesforbund i 1. mai-tog

Stod sammen med resten av fagbevegelsen i Oslo.

Publisert

Tradisjonelt har ikke Politiets Fellesforbund (PF) gått i 1. mai-tog. Bakgrunnen har vært at PF ønsker å være tydelige på at forbundet er politisk uavhengig.

Men i år valgte PF å være tilstede med fanen i 1. mai-markeringa i Oslo. Under parolen «Anstendig arbeidsliv. Mine arbeidsrettigheter – din trygghet» markerte PF sitt standpunkt på arbeidernes dag på Youngstorget i Oslo.

– Vi registrerer at opparbeidede rettigheter er på retur. Arbeidsgiver benytter sin styringsrett i større og større grad. Medbestemmelsen vi har er rett og slett under stort press. Og dette er en dag vi skal vise solidaritet også med andre. Derfor deltar vi i 1. mai-toget, sier Sigve Bolstad til Politiforum.

Nærpolitireformen har gjort arbeidshverdagen til flere ansatte usikker. Fagforeninga opplever også at det stilles spørsmål ved politiansattes særaldersgrense, og er i konflikt med staten og Politidirektoratet om blant annet reisetidgodtgjørelse for innbeordring av flere hundre politifolk til sykkel-VM og nye arbeidsavtaler.

– PF merker motstand på de fleste fronter. Vi merker at arbeidsgiver ønsker å ha mer styringsrett en før. Det innebærer mindre medbestemmelse, og det innebærer rett og slett at vi opplever forsøk på å bli overkjørt på flere saker. Det er en utvikling vi ikke kan akseptere lenger, sier Bolstad, mens 1. mai-talene ljomer utover Youngstorget i hovedstaden.

– Det er historisk at dere står her. Tar ikke PF et politisk standpunkt ved å delta på 1. mai?

PF-leder Sigve Bolstad under 1. mai.

– Nei. Vi er partipolitisk nøytrale og det skal vi fortsette å være. Det må det ikke være noen tvil om. Men det er likevel lov å vise solidaritet, når vi ser det store presset som er på medbestemmelsen fagforeningene har. Det er på tide å sette ned foten. Det markerer vi her, og det handler rett og slett om å stå opp for våre medlemmer.

Powered by Labrador CMS