Slik så inngangen til kontoret til en av lederne ved Bergen Vest politistasjon ut, da hun kom på jobb 1. desember.

Plutselig så kontordøren hennes slik ut: - Vi tenkte vi skulle gjøre det litt hyggeligere

Ansatte ved Bergen Vest politistasjon ville gjøre noe ekstra hyggelig i koronatiden, og gikk løs på en intetanende leders kontorinngang med julepynt, trær og paller.

Publisert Sist oppdatert

For tredje året på rad har ansatte ved Bergen Vest politistasjon pyntet til jul på sin helt egne og kreative måte. Mens de i fjor laget en juleportal, hvor tjenesteenhetsleder Monica Mørk parkerte bilen sin blant julelys og granbar, har de i år pyntet inngangen til kontoret til en annen leder.

- Vi har laget inngangen til kontoret hennes om til et juleuthus med gjerder, skiferheller fram til døren, og gjort døren til en miniatyrdør, slik at hun må bøye seg for å gå inn, forteller Andreas Høynes Hagenes, fungerende avsnittsleder på etterforskning ved Bergen Vest politistasjon.

Han forteller at de var en liten gruppe som sammen satte opp jule-uthuset, og at de ville skape litt ekstra julestemning, særlig på grunn av koronasituasjonen.

I fjor ble tjenesteenhetsleder Monica Johannessen Mørk ved Bergen Vest poltistasjon, overrasket med en juleportal til bilen.

- I år tenkte vi at vi skulle gjøre det litt hyggeligere på stasjonen på grunn av Covid. Det har også blitt en tradisjon at vi utsetter en ny person hvert år for dette, og da passet det bra med dette kontoret i år. Det er også midt i lokalet og alle går forbi det, så det blir et samtaleemne, sier Hagenes.

- Ekstra viktig i år

Lederen som har kontoret innenfor juleuthus-døren ønsker å være anonym, men forteller at hun ble fullstendig overveldet over engasjementet og omtanken, og er takknemlig overfor kollegaene.

I 2018 ble Svein Føllesdal utsatt for julepyntingen, og kontoret hans ble gjort om til en tømmerhytte. Den hadde til og med

Hagenes forteller at de brukte en ettermiddag på å få på plass det julepyntede uthuset, som stod klart da lederen kom på jobb på morgenen 1. desember. Da ble det avduket med gløgg og pepperkaker.

Monica Johannessen Mørk, tjenesteenhetsleder ved Bergen Vest politistasjon, er stolt over de ansatte som har tatt dette initiativet, i en tid hvor andre juleaktiviteter som julebord, er avlyst.

- Jeg føler meg både stolt og heldig som er leder for de flotte medarbeiderne som jobber her på Bergen vest politistasjon. De gjør en svært god jobb og bidrar til godt arbeidsmiljø på stasjonen. Vi har, som alle andre, avlyst julebordet og hatt fokus på smittevernrutiner dette året. Det har derfor vært ekstra viktig i høst og nå i førjulstiden å prøvde å tilrettelegge for trivsel og god stemning innimellom spriting og vasking og to meter avstand. Julepyntingen har vært et av bidragene til nettopp det, sier hun.

LES OGSÅ: Ble overasket med egen juleportal: - Den er helt fantastisk

Mye planlegging

Det ligger mye planlegging og organisering bak juleuthuset, med henting av gratis paller på Finn og innkjøp av rimelig julepynt og trær.

- Dette er et veldig godt initiativ av noen av medarbeidere våre. Det at noen bruker fritiden sin på å pynte vår arbeidsplass til glede for alle, og da spesielt kontorinnehaveren, synes jeg er veldig kjekt, sier Mørk.

LES OGSÅ: Juleminne fra politiarresten

Powered by Labrador CMS