JULEPORTAL: Monica Mørk fikk en gledelig juleoveraskelse av kollegaene, da hun skulle parkere bilen.

Ble overasket med egen juleportal: - Den er helt fantastisk

- Jeg er veldig stolt og imponert over hva de som jobber her finner på for andre, og for meg, sier tjenesteenhetslederen ved Bergen Vest politistasjon.

Publisert

Da Monica Mørk, tjenesteenhetsleder ved Bergen Vest politistasjon, kom på jobb 2. desember, fikk hun et gledelig syn. På plassen hvor hun pleier å parkere bilen sin, rett utenfor kontoret hennes, hadde noen satt opp en «juleportal» i treverk, pyntet med lys, granbar, julekuler og julenek. 

- Den er bare helt fantastisk, sier Mørk, til Politiforum.  

- Parkeringsplassene våre er bak bygningen, og der er det helt mørkt om morgenen. Så når du kommer og ser disse lysene, da blir du glad, sier hun. 

- Beundringsverdig

JULENEK: Juleparkeringen har også noe godt for småfuglene.

Portalen hadde Svein Føllesdal, avsnittsleder på etterforskning, og Andreas Høynes Hagenes, gruppeleder på etterforskning, snekret sammen på fritiden, den første helgen i desember. Men det var ikke det eneste de to hadde gjort. 

- De hadde også pyntet kontoret mitt med fargede lys og lilla juletre. Jeg er veldig stolt og imponert over hva de som jobber her finner på for andre, og for meg. De har brukt egen tid og egne penger til å gjøre førjulstiden bedre for andre, sier Mørk. 

Hver dag siden 2. desember har hun dermed parkert bilen i den lysende juleportalen. 

- Bare det at noen gjør slike ting for å skape stemning, men også for å glede meg, er beundringsverdig, sier hun. 

Spøk om parkeringsplass

TØMMERHYTTE: I fjor pyntet ansatte ved Bergen Vest politistasjon kontoret til Svein Føllesdal. Det ble seende slik ut.

Andreas Høynes Hagenes, som lagde portalen sammen med Føllesdal, forteller at ideen kom som en oppfølging av et julepynteprosjekt som ble gjennomført året før. 

- I fjor var vi en gjeng som gjorde kontoret til Svein Føllesdal om til et julehus. Vi  tapet røde ruter på innsiden av vinduene og laget tømmervegger av brunt papir, så det så ut som en tømmerhytte. Det var stor suksess, så vi tenkte at vi måtte gjøre noe nytt i år til en ny person. Det ble Monica, sier han. 

Dermed bestemte de seg for å spøke med at hun parkerte på samme plass hver dag. 

- Hun sier at hun ikke har fast parkeringsplass, men hun parkerer alltid på samme sted. Det ville vi gjøre et poeng av, så derfor lagde vi en egen juleparkering til hennes bil, sier Hagenes. 

- Så får vi se hva vi finner på neste år, og hvem som står for tur da, legger han til. 

Svein Føllesdal synes også at dette bør bli en tradisjon. 

- Jeg ble utsatt for dette i fjor, og det var en glede. Det var artig å komme på jobb og se hvor fint det var blitt. I år gjorde vi dette for Monica, og det falt også i god jord. Dette  er bare hyggelig morro, sier han. 

Powered by Labrador CMS