Ole Bredrup Sæverud, fortsetter som politimester i Sør-Øst politidistrikt.
Ole Bredrup Sæverud, fortsetter som politimester i Sør-Øst politidistrikt.

Sæverud fast ansatt som politimester i Sør-Øst

Ole Bredrup Sæverud, som har fungert midlertidig i stillingen, er fast ansatt som politimester.

Publisert

I dag har Kongen i statsråd utnevnt Ole Bredrup Sæverud til ny politimester i Sør-Øst politidistrikt. Sæverud ble midlertidig politimester i Sør-Øst politidistrikt i november 2019, da tidligere politimester Christine Fossen gikk til Justisdepartementet.

I utgangspunktet skulle Sæverud ha politimesterjobben i Sør-Øst i ett år, før han skulle tilbake som politimester i Troms. I oktober i fjor takket han imidlertid ja til å fortsette som politimester i Sør-Øst i ytterligere ett år, og nå har han også blitt fast ansatt i stillingen.

– Jeg er glad for at Sæverud nå er fast på plass i jobben. Han er en sterk og tydelig leder, sier politidirektør Benedicte Bjørnland, i en pressemelding.

– Det at han fortsetter i rollen gjør også at vi sikrer stabilitet og det arbeidet som er påbegynt i distriktet, sier hun.

Sæverud har en åremålsutnevning på seks år. Han er utdannet jurist og har tidligere vært politiadvokat, statsadvokat og førstestatsadvokat.

Sæverud sier det både er rart og vemodig å forlate Troms, men at han samtidig ser veldig frem til å fortsette arbeidet med å utvikle Sør-Øst.

- Vi har satt i gang mange spennende prosesser som jeg er glad for å få være med på, også i fortsettelsen. Distriktet er stort, sammensatt og spennende. Det er høyt engasjement og veldig mye god kompetanse. Vi har gode forutsetninger for å drive distriktet og politiet fremover. Det gleder jeg meg til!, sier han.

Powered by Labrador CMS