Ole Bredrup Sæverud, politimester i Sør-Øst.
Ole Bredrup Sæverud, politimester i Sør-Øst.

Sæverud fortsetter som politimester i Sør-Øst

Ole Bredrup Sæverud fortsetter som politimester i Sør-Øst politidistrikt i et nytt år. Samtidig fortsetter Astrid Elisabeth Nilsen som politimester i Troms politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

I november i fjor ble Ole Bredrup Sæverud midlertidig politimester i Sør-Øst, da tidligere politimester Christine Fossen gikk til Justisdepartementet. I utgangspunktet skulle Sæverud ha politimesterjobben i Sør-Øst i ett år, før han skulle tilbake som politimester i Troms.

Mens han var i Sør-Øst, gikk visepolitimester Astrid Nilsen inn i jobben som politimester i Troms politidistrikt.

Astrid Nilsen, politimester i Troms.
Astrid Nilsen, politimester i Troms.

Nå har Sæverud takket ja til å fortsette i Sør-Øst i ett år til. Nilsen forlenger også sin periode som politimester i Troms med ett år.

-Jeg ser fram til fortsette arbeidet i Sør-Øst. Vi har startet mange viktige prosesser i distriktet som må sluttføres. Det tar tid, og ble også litt forsinket som følge av koronapandemien, sier Ole Bredrup Sæverud, i en pressemelding.

Sæverud har vært politimester i Troms siden 2012. Han har drøyt tre år igjen av sitt åremål. Han er jurist og har vært politiadvokat, statsadvokat og førstestatsadvokat.

Astrid Elisabeth Nilsen er jurist har jobbet som politijurist, vært leder av Forvaltningsenheten og vært visepolitimester i Troms siden 1. januar 2017.

-Jeg er glad og takker for tilliten som er vist meg. Jeg ser frem til å jobbe videre med ledergruppen, fagforeninger, ansatte og samarbeidsaktører i Troms politidistrikt, sier hun.

Politidirektør Benedicte Bjørnland sier i en pressemelding at hun er svært glad for at begge har takket ja til å fortsette som politimestre i Sør-Øst og Troms i ett år til.

- Ole Bredrup Sæverud og Astrid Nilsen er begge sterke og tydelige ledere for sine respektive distrikt. På denne måten sikrer vi stabilitet og at utviklingsarbeidet begge har startet på fortsetter, sier Bjørnland.

Powered by Labrador CMS