FRA TROMS TIL SØR-ØST: Ole Bredrup Sæverud tar over som politimester i Sør-Øst.

Sæverud blir ny politimester i Sør-Øst

Ole Bredrup Sæverud, politimester i Troms, blir ny politimester i Sør-Øst politidistrikt, mens visepolitimester Astrid Elisabeth Nilsen blir politimester i Troms.

Publisert

Planen er at Sæverud skal tilbake til stillingen som politimester i Troms politidistrikt om ett år, Endringene gjelder fra 4. november, og Sæverud og Nilsen beordres for samme periode.

Bakgrunnen for endringene er at nåværende politimester i Sør-Øst, Christine Fossen, skal over i en ny stilling i Justisdepartementet fra 1. november.

LES OGSÅ: Går av som politimester

– Jeg er takknemlig for denne utfordringen, og ser fram til å ta fatt på neste etappe av arbeidet i politidistriktet. Vi har et potensial for erfaringsoveføring mellom politidistriktene, og nå får jeg anledning til å bidra med erfaringer fra Troms, sier Sæverud i en pressemelding tirsdag.

BLIR POLITIMESTER I TROMS: Astrid Elisabeth Nilsen.

Politiet står for tiden midt i en omfattende reform, og politidirektør Benedicte Bjørnland understreker at det er en fordel at de raskt kan hente inn en politimester som kjenner reformarbeidet godt.

– Jeg er svært glad for at Ole Bredrup Sæverud vil ta oppdraget som politimester i Sør-Øst. Ole har de kvalitetene som trengs for å bygge videre på den gode innsatsen som ledelsen har lagt ned i å etablere politidistriktet, sier hun i pressemeldingen.

Sæverud har vært politimester i Troms siden 2012 og har drøyt fire år igjen av sitt åremål. Han er jurist og har vært politiadvokat, statsadvokat og førstestatsadvokat.

Powered by Labrador CMS