Ford Explorer hybrid skal leveres som nytt ressurskjøretøy til politiet. Bilene er klare til levering våren 2022.

PFT har inngått ny bilkontrakt - verdi 180 millioner

Ford Explorer hybrid skal bli UEHs nye ressurskjøretøy.

Publisert Sist oppdatert

Politiets Fellestjenester har inngått avtale med leverandøren Handicare AS, om å levere ressurskjøretøy til politiet. Avtalen har en verdi på 180 millioner kroner.

Bilene, som er Ford Explorer hybrid, vil være klare til bestilling i begynnelsen av 2022.

- Dette er kjøretøy som er tiltenkt utrykningsenhetene i politidistriktene. Kjøretøyene vil erstatte BMW X5 som i dag brukes som ressurskjøretøy. Kjøretøyene er tilpasset utrykningsenhetenes krav i forbindelse med nyttelast, kjøreegenskaper, terrengegenskaper og lastekapasitet, sier Nils Erik Skulstad, seksjonsleder i Politiets Fellestjenester.

Han opplyser at Handicare AS vil få levert standard kjøretøy fra Ford Norge, og at de vil bygge om disse bilene slik at de tilfredsstiller kravene for ressurskjøretøyene i politiet.

Skulstad forklarer at Ford Explorer hybrid utmerket seg i Politiets Fellestjenesters tester.

- De har vist seg å være godt egnet til utrykningsenhetenes (UEH) tjeneste. Det er en ladbar hybrid med til sammen 457 hestekrefter fordelt på en tre-liters V6 bensin-motor med 357 hestekrefter og en elektrisk motor med 100 hestekrefter. Bilen kan leveres med ladeboks som installeres på tjenestestedet, sier han.

- Dersom man ikke lader vil ikke dette påvirke ytelsene til bilen. Bilen bruker ikke opp all strøm, og lader ved bremsing og ved hjelp av motoren ved behov. Det er også mulig å velge om man vil kjøre helelektrisk eller kun med forbrenningsmotoren, alt etter hva som er ønskelig, sier Skulstad.

- Når skal ressurskjøretøyene leveres til politiet?

- Leveringen av de nye kjøretøyene vil starte våren 2022. Politidirektoratet har i forbindelse med denne anskaffelsen satt av sentrale midler til bestilling av kjøretøy. Dette medfører at alle politidistrikter vil få tildelt minimum ett kjøretøy hver, sier han.

Arild Saastad, administrerende direktør i Handicare AS, sier i en pressemelding at de er svært glade for at Handicare med Ford Explorer ladbar hybrid er tildelt kontrakten.

– Det er første gangen politiet velger en ladbar hybrid som kjøretøy i deres tjeneste. Dette er positivt både i forhold til miljøet, men også for bilens prestasjoner, sier Arild Saastad.

Ford Motor Norges administrerende direktør, Per Gunnar Berg, forklarer at dette er en stor SUV med mye utstyr.

- Den har både det siste av sikkerhetsteknologier og tåler godt tøff bruk. Som ladbar hybrid er den drivstoffeffektiv og har svært bra ytelser, om det er på motorveien eller på mer dårlig underlag, sier Berg.

Ifølge Ford er bilen utstyrt med viktig sikkerhetsutstyr, gode kjøreegenskaper, komfort, og rikelig med plass til oppbevaring av politioperativt utstyr.

LES OGSÅ: Her er politiets nye patruljebiler

Powered by Labrador CMS