Christopher Hurlen, førsteårsstudent ved Politihøgskolen i Oslo, fikk studiemiljøprisen for å ha laget en digital julekalender.

Disse mottok årets studentmiljøpriser: - Jeg tenkte, «vet du hva, nå byr jeg på meg selv»

Oslo-student Christopher Hurlen stilte i nissedrakt, danset og hoppet i sjøen i en digital julekalender. I Bodø startet Trym og Sara en makkerkonkurranse som førte til stor stemning i treningsrommet.

Publisert

- Jeg tenkte ikke over at jeg kunne få en sånn pris, da jeg satt i november og tenkte på hva jeg kunne gjøre for studentmiljøet, sier Christopher Hurlen.

Førsteårsstudenten ved Politihøgskolen mottok årets studentmiljøpris for Oslo, for å ha laget en digital julekalender for sine medstudenter. Vanligvis går prisen til tredjeårsstudenter og det var derfor ekstra spesielt at en førsteårsstudent var årets mottaker.

Også ved Politihøgskolens studiested i Bodø gikk prisen til to studenter som hadde gjort en helt spesiell innsats for studentmiljøet. Der mottok tredjeårsstudentene Sara og Trym Nikolai Vigdal Granhus prisen for å ha laget en treningskonkurranse. Førstnevnte ønsker kun å omtales med fornavn.

Prisen bestod av et diplom og 10.000 kroner.

- Alt for glede!

Christopher Hurlen forteller at studentrådet i Oslo hadde snakket om hva de kunne gjøre for studentmiljøet under koronatiden. Da kom ideen om at han kunne lage en digital julekalender.

- Jeg tenkte, «vet du hva, nå byr jeg på meg selv». Jeg er utdannet musicalartist fra før, og da brukte jeg det jeg hadde inne. Da satt jeg hjemme hos mamma og pappa i Ålesund, og gjorde alt over nett. Jeg koste meg masse. Jeg håper jeg hjalp mange med å få et gledespunkt i hverdagen, og det ga meg veldig mye selv også, sier Hurlen.

Han forteller at den digitale julekalenderen hadde konkurranser hver eneste dag fram til julaften. Her var det stor variasjon på oppgavene.

- Det var alt fra å utfordre folk til å hoppe i sjøen eller å ta et bilde i naturen, alt mulig. Jeg stilte også i juletrekostyme, i nissedrakt og jeg hoppet i sjøen to ganger. Jeg har gjort alt fra å imitere dansen fra filmen «Mean Girls» til å løpe ut i nissedrakt i sjøen, og blottet kanskje rumpa mi til halve Politihøgskolen. Alt for glede, ler han.

- Presterte utrolig bra

I Bodø arrangerte tredjeårsstudentene Sara og Trym Nikolai Vigdal Granhus en makkerkonkurranse over fem uker. Hver søndag i disse ukene fikk studentene nye øvelser de skulle gjennomføre innen uken var omme. Studentene deltok som makkerpar med to jenter, eller to gutter i samme lag.

Tredjeårsstudentene Trym og Sara mottok studiemiljøprisen for å ha arrangert makkerkonkurranse.

- Det var en til to treningsøkter i uka, som de skulle gjennomføre. Deltakerne skulle registrere øvelsene sine, slik at vi kunne gå gjennom dem etterpå. Vi fikk deltakerne til å filme øktene sine, så vi kunne kontrollere at det ikke var noen som jukset. Etter hver ukeskonkurranse ble det delt ut premier til vinnerne, og så hadde vi premier til dem som vant til slutt, sier Granhus.

Deltakerne var både fra B3 og B1. Han legger til at han ble svært imponert over hva medstudentene presterte i konkurransen.

- Jeg må si at selv om det ikke har vært fysiske tester på Politihøgskolen ved forrige opptak, tror jeg ikke det har hatt så mye å si. B1-kullet har prestert utrolig bra, både blant guttene og jentene, sier han.

Bra for studiemiljøet

Til tross for koronasituasjonen, mener han de klarte å gjennomføre konkurransen på en god måte.

- Vi klarte å overholde smittevernreglene og presiserte at folk måtte være obs på å holde avstand. Det klarte de kjempefint. Det var også veldig gøy å se effekten av konkurransen. Det var flere ganger vi gikk inn på treningsrommet vi har på skolen, og så at folk stod og heiet på hverandre når andre gjorde øvelsene, sier Granhus.

Han synes det var veldig hyggelig at de fikk studiemiljøprisen for dette. Det synes også medarrangøren Sara.

- Det var veldig gøy. Vi brukte mye tid på det, både i forkant, underveis og i ettertid. Det som kanskje var morsomt var å se hvor bra dette var for studentene. Folk synes det var så sosialt og gøy å være med på, sier hun.

- Bare det å komme inn på treningsrommet og se den gode stemningen var veldig fint. Det var flere som gjorde øktene både tre og fire ganger i løpet av uken, for å få best mulig resultat, sier hun.

Sara forklarer at de også publiserte ulike meme-er i forkant av at neste ukes øvelse skulle presenteres, slik at deltakerne kunne gjette hva neste ukes øvelse ble.

- De visste ikke hva neste ukes øvelse skulle være. Det ble jo en liten snakkis, også med folk som ikke var med på konkurransen, sier hun.

Politihøgskolen i Stavern opplyser til Politiforum at de ikke har delt ut en studentmiljøpris i år.

- Studentene ga utrykk for at det på grunn av korona-situasjonen ikke var noen spesielle som hadde utmerket seg for engasjement på den sosiale arenaen i år, sier Asle Makoto Sandvik, avdelingsleder for bachelorutdanningen ved Politihøgskolen i Stavern.

LES OGSÅ: Mangler Politihøgskolen virkelig operativt orienterte kvinnelige søkere?

Powered by Labrador CMS