Smedsrud vil bli UP-sjef

Den tidligere beredskapsdirektøren er en av seks søkere til stillingen som UP-sjef.

Publisert

I dag ble den offentlige søkerlista til stillingen som sjef for Utrykningspolitiet (UP) publisert.

Lista består av seks søkere, hvorav alle er menn og én er unntatt offentlighet.

Mest kjent av søkerne er Knut Smedsrud, som var beredskapsdirektør i Politidirektoratet (POD) inntil han gikk over i en midlertidig stilling i Justisdepartementet i desember 2019.

Senere sa Smedsrud opp stillingen som beredskapsdirektør, med begrunnelsen om at tredningen han skulle ta del i i Justisdepartementet - arbeidet med å revidere den nasjonale strategien for å forebygge og håndtere terror - tok lengre tid enn opprinnelig antatt.

- Prosjektperioden for har derfor nylig blitt forlenget til ut 2021. Det er et ønske fra departementets side at jeg skal fullføre dette prosjektet, noe jeg også selv har lyst til. Et fravær på to år er ikke heldig i en så sentral posisjon som beredskapsdirektør. Jeg har derfor valgt å frasi meg funksjonen som beredskapsdirektør, slik at denne kan besettes fast på nytt, sa Smedsrud i en pressemelding etter oppsigelsen.

Nå søker han seg altså tilbake igjen til Politi- og lensmannsetaten.

Med seg på søkerlista har han fem andre menn. Én søker er unntatt offentlighet, de øvrige er som følger:

  • Roar Skjelbred Larsen (64), assisterende UP-sjef.
  • Magnar Pedersen (62), politiinspektør.
  • Frode Børstad (50), avdelingsdirektør i Statens Vegvesen, utdannet politi med erfaring fra blant annet Sør-Trøndelag politidistrikt og Politidirektoratet.
  • Trond Holte (56), titulert som Branch head host nation support.

Tidligere i sommer ble det klart at UP-sjef Steven Hasseldal forlater politiet og går over i en stilling som kommunaldirektør i Ålesund.

Den nye UP-sjefen går inn i et åremål med varighet på seks år, og kan vente seg en årslønn på mellom 1,1 og 1,5 millioner kroner, ifølge stillingsutlysningen.

Powered by Labrador CMS