FORLATER POD I ETT ÅR: Knut Smedsrud.

Smedsrud går til Justisdepartementet

Knut Smedsrud, direktør for Beredskapsavdelingen i Politidirektoratet, går midlertidig til Justis- og beredskapsdepartementet. Der skal han lede arbeidet med å revidere den nasjonale strategien for å forebygge og håndtere terror.

Publisert

Smedsrud begynner i Justisdepartementet allerede i januar og skal være der i ett år før han returnerer til Politidirektoratet (POD).

I en pressemelding sier Smedsrud følgende om sin nye jobb:

– Dette er et viktig og prioritert arbeid fra regjeringens side, som også inkluderer å utarbeide et overordnet, langsiktig målbilde for politiets beredskapskapasiteter. Jeg er svært glad for å ha blitt spurt om å lede dette arbeidet, og ser fram til å ta fatt på det.

Det har nå gått nærmere sju år siden terrorberedskapsmeldingen ble lagt frem, og en rekke tiltak er gjennomført, iverksatt eller planlagt for å videreutvikle arbeidet med å forebygge og håndtere terror. Men ifølge Justisdepartementet er det nå behov for en mer helhetlig tilnærming til dette arbeidet.

Politidirektør Benedicte Bjørnland er glad for at departementet har valgt nettopp Smedsrud til å lede arbeidet. 

– De vil dra nytte av hans lange og solide erfaring innen beredskapsarbeid. Jeg ser på dette som en investering i norsk politi. Jeg vil ønske han lykke til med et viktig arbeid det neste året, sier hun.

Det jobbes nå med å finne en midlertidig erstatter for Smedsrud, skriver POD.

Powered by Labrador CMS