Knut Smedsrud.

Ferdig som beredskapsdirektør

Knut Smedsrud har sagt opp stillingen som beredskapsdirektør i Politidirektoratet (POD) for å fortsette å jobbe i Juistisdepartementet.

Publisert

Smedsrud gikk fra stillingen som beredskapsdirektør og over i en midlertidig stilling i Justisdepartementet i desember i fjor.

Han skulle etter planen være i departementet i ett år før han skulle returnere til POD, men slik blir det ikke.

Nå melder Smedsrud, i en pressemelding fra POD, at han ikke kommer tilbake til direktoratet, men sier opp stillingen som beredskapsdirektør.

Årsaken er at utredningen han skulle ta del i - arbeidet med å revidere den nasjonale strategien for å forebygge og håndtere terror - tok lengre tid enn opprinnelig antatt.

- Prosjektperioden for har derfor nylig blitt forlenget til ut 2021. Det er et ønske fra departementets side at jeg skal fullføre dette prosjektet, noe jeg også selv har lyst til. Et fravær på to år er ikke heldig i en så sentral posisjon som beredskapsdirektør. Jeg har derfor valgt å frasi meg funksjonen som beredskapsdirektør, slik at denne kan besettes fast på nytt, sier Smedsrud i pressemeldingen.

Stillingen som beredskapsdirektør vil bli lyst ut i løpet av et par uker, skriver POD.

- Jeg har stor forståelse for at både departementet og Knut Smedsrud selv ønsker å fullføre et viktig prosjekt for departementet og hele etaten. Jeg ønsker Knut all mulig lykke til i det videre arbeidet, og takker samtidig for solid innsats i rollen som beredskapsdirektør, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS