UP-sjef Jon Steven Hasseldal sltter i politiet for å bli ny kommunedirektør i Ålesund.
UP-sjef Jon Steven Hasseldal sltter i politiet for å bli ny kommunedirektør i Ålesund.

Hasseldal blir ny kommunedirektør i Ålesund

UP-sjefen forlater politiet etter over 30 år.

Publisert Sist oppdatert

Etter over 30 år i politiet, blir UP-sjef Steven Hasseldal ny kommunesjef i Ålesund.

- Det blir veldig spennende. Det blir noe helt annet enn jeg har jobbet med tidligere. Det blir litt rart å forlate politiet etter over 30 år, for jeg har trivdes veldig godt. Jeg kjenner på at det er litt vemodig. Men jeg ser frem til å lede en stor kommune, og det blir spennende å ikle seg en ny rolle, som også har politiske elementer, som jeg ikke har erfaring med fra før, sier Hasseldal.

Når han skal starte er foreløpig uklart, men Hasseldal opplyser at han har søkt om avskjed, og venter på beskjed fra Politidirektoratet.

- Mye likt

- Jeg har akkurat fylt 50 år, og tenkte at det kanskje er på tide å bytte jobb før man blir for gammel, sier han.

- Hva blir den største overgangen fra å jobbe i politiet til å bli kommunedirektør?

- Jeg tror kanskje det politiske elementet blir den største overgangen, og at det er en helt annen organisasjon. Jeg må bli kjent med organisasjonen og de ansatte, men det er mye likt også. Det er mange av de samme utfordringene som i offentlig sektor. De har slått sammen fem kommuner i nye Ålesund kommune, og det å gjennomføre reform og omstilling med stram økonomi har jeg litt erfaring med, sier Hasseldal.

1. januar 2020 ble de tidligere kommunene Ålesund, Skodje, Ørskog, Haram og Sandøy til Ålesund kommune.

Hasseldal var innstilt som ny kommunedirektør av et enstemmig formannskap, men i kommunestyret stemte 20 imot, og fire stemte blankt, skriver Sunnmørsposten. Hasseldal tar over stillingen til Astrid Eidsvik, som ble pensjonist fra 1. juli.

Beordret til POD

Stillingen som UP-sjef er lyst ut, med søknadsfrist 15. august.

Jon Steven Hasseldal ble utnevnt til politimester i Øst politidistrikt 27. november 2015, og hans seksårige åremålsperiode ender dermed mot slutten av 2021. Før han ble ansatt som politimester i Øst, var han politimester i Sunnmøre politidistrikt, hvor han ble ansatt i 2011.

Hasseldal ble 24. august 2019 beordret inn til POD etter at Politiforum dagen i forveien skrev om konsekvensene av at han hadde innledet en nær relasjon til en av sine nærmeste underordnede.

23. september 2019 ble UP-sjef Runar Karlsen beordret inn til POD, mens Hasseldal - som har en fortid i UP - overtok som UP-sjef.

Powered by Labrador CMS