Krigen i Ukraina

Ny krisepakke: Millionbeløp til politiet

Driftsbudsjettene til UDI, politiet og IMDi styrkes med 718 millioner kroner for å håndtere økte asylankomster.

Publisert Sist oppdatert

I dag holder statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum pressekonferanse om krigen i Ukraina.

Her presenterer de en krisepakke på totalt 14,4 milliarder kroner.

Omtrent halvparten av dette beløpet, 7,1 milliarder kroner, går til økte bevilgninger til UDI, politiet og IMDi for å håndtere økte asylankomster.

Driftsbudsjettet til politiet og PST foreslås styrket for å dimensjonere mottaksapparatet til den høye flyktningstrømmen, skriver regjeringen i en pressemelding.

For politiet og PST foreslås blant annet følgende bevilgninger:

  • 588 millioner kroner til utvidet registreringskapasitet i politiet, herunder penger til både stillinger, utstyr og leie av lokaler.
  • 57 millioner kroner til politiet og PST for å øke kapasiteten til å avdekke sammensatte trusler og etterretning i Norge. Hensikten med tiltaket er å forsterke politiets og PSTs enhet for samarbeid og analyse av sammensatte trusler og kontraetterretning samt øke politiets og PSTs tilstedeværelse i Nord-Norge.
  • 6 millioner kroner til innkjøp av utstyr for sikker kommunikasjon i politiet.
  • 5 millioner kroner til PST for å øke kapasiteten til å bidra med sikkerhetsmessige vurderinger av nye asylsøkere.

Styrket tilstedeværelse i nord

I tillegg bevilger regjeringen 512 millioner kroner for å styrke innsatsen mot etterretning, sabotasje og påvirkning fra fremmede stater, og tiltak for å bedre den sivile beredskapen.

«Vi styrker tilstedeværelse og etterretning, særlig i nord. Forslagene omfatter blant annet midler til mer personell og utstyr til politiet og PST», skriver regjeringen i pressemeldingen.

Politiforum følger pressekonferansen som starter kl 12. Se sendingen direkte øverst i saken.

Tidligere denne uken kunne Politiforum fortelle at Politiets Utlendingsenhet (PU) styrkes ytterligere med 200 stillinger for å håndtere flyktningstrømmen fra Ukraina.

Fra før av var PU styrket med 111 stillinger.

LES OGSÅ: Frykter menneskehandel

Powered by Labrador CMS