10 år siden Austbø-tragedien

Enker tok imot heder.

Publisert Sist oppdatert

Politiets hederskors er starten på et nytt kapittel for enkene etter Austbø-tragedien i 1998. Tirsdag ble 10-års-dagen for hendelsen markert.

- Dette var en veldig fin seanse. Det gjorde godt, sier Elsa Hoff Wang og Beate Jørgensen etter minnestunden i anledning tiårsdagen for Austbø-tragedien ifølge Rana Blad.

Elsa og Beate mistet sine menn Sigurd Wang og Trond Kirkeby i dramatikken på Austbø i Alstahaug natt til 11. mars 1998. Under den private minnestunden ble de to høyt respekterte tjenestemennene tildelt Politiets hederskors, post mortem, underskrevet politidirektør Ingelin Killengreen. Enkene tok høytidelig imot hederen til sine kjære.

- Denne stunden satte meg ti år tilbake i tid, men jeg føler at dette var noe endelig i bearbeidingsprosessen min. Nå begynner jeg virkelig på et nytt kapittel i livet, sier Elsa Hoff Wang til Rana Blad.

Assisterende politimester Kristin Elnæs opplyser at Politiets hederskors henger svært høyt. Det deles ut til tjenestefolk som har gjort noe ekstraordinært for å sikre trygghet og berge andres liv, og det deles ut post mortem til alle som har mistet livet i tjeneste for politiet.

I neste nummer av Politiforum kan man lese mer om Austbø-tragedien.