Økokrim-sjef Trond Eirik Schea leder en av de mest populære arbeidsgiverne for landets jusstudenter.
Økokrim-sjef Trond Eirik Schea leder en av de mest populære arbeidsgiverne for landets jusstudenter. (Foto: Torkjell Trædal)

Han er en av jusstudentenes drømmesjefer

Topper listen.

At politiet verdsetter mastergrader i jus, er ingen hemmelighet. Men de med mastergrad i jus verdsetter også politiet.

Politiet er jusstudentenes drømmearbeidsplass. Det kommer fram i en ny måling, skriver E24.no. Politiet topper listen, og over én av tre jusstudenter oppgir politiet som en av de mest attraktive arbeidsgiverne for fremtiden.

Og som om det ikke var nok, følger Økokrim på tredjeplass bak politiet og Utenriksdepartementet. Økokrim rykker opp to plasser for i fjor, 18,1 prosent oppgir at Økokrim er en favoritt.

Dermed vil flere jurister heller jobbe i politiet eller Økokrim, enn for eksempel tingrettene, Høyesterett, Regjeringsadvokaten og Justis- og beredskapsdepartementet.

– Bra at Økokrim scorer så høyt blant jusstudentene, viktig med tilgang til de beste. Også hyggelig at politiet vinner kåringen på juss, som vanlig, tvitrer Økokrim-sjef, Trond Eirik Schea.

Han påpeker imidlertid at han aller helst vil være førstevalget til politiutdannede.

Leder

Løsningen er ikke å svekke UP, men å styrke politidistriktene.

I en vanskelig ressurssituasjon er det naturlig nok fristende for politidistriktene å ta i bruk UP-personell for å få vaktlistene til å gå opp. Men når mannskapssituasjonen allerede er stram, er det lett å nedprioritere trafikkontroller til fordel for oppdukkende oppdrag.

Til toppen