Bildet er et illustrasjonsfoto.

Politi og brannmann krasjet på vei til samme ulykke

Spesialenheten for politisaker har startet etterforskning.

Publisert Sist oppdatert

En politibil og en brannmann i en sivil bil krasjet på Tysnes i Vest politidistrikt, søndag 18. juli. Begge var på vei til samme båtulykke, hvor det ble meldt at en båt hadde kjørt på land med en person ombord. Spesialenheten for politisaker etterforsker ulykken.

Ellen Eikseth Mjøs, advokat og leder for etterforskningsavdeling Vest-Norge, forteller til Politiforum at både føreren av politibilen og føreren av privatbilen er mistenke i saken.

- Spørsmålet i denne saken er om det foreligger overtredelse av veitrafikklovens bestemmelser, sier Eikseth Mjøs.

- Det er en sak hvor det var store materielle skader og personskader. Da er det naturlig at vi starter etterforskning, sier hun.

Eikseth Mjøs legger til at Spesialenheten vil komme med en avgjørelse i saken i løpet av høsten.

Ifølge Bergens Tidende skal brannmannen ha sluppet fra ulykken med noen brukne ribbein og et kutt i foten. Han er utskrevet fra sykehuset. Politibetjenten ble utskrevet fra sykehuset dagen etter ulykken.

Varabrannsjef Vidar Lid var selv på vei til den samme båtulykken. I stedet måtte han rykke ut til kollisjonsstedet mellom politibilen og den sivile bilen, mens en annen enhet fra brannvesenet rykket ut båtulykken.

– Jeg har aldri opplevd noe sånt før, med to ulykker oppå en annen og eget mannskap involvert, sa Lid, til Bergens Tidende.

LES OGSÅ: - Vi forventer større aktivitet på sjøen enn noen gang

Powered by Labrador CMS