Bård Austad er til daglig leder for felles enhet for operative tjenester i Kristiansand. På fritiden driver han med bil, her fra Rally Monte Carlo historique i februar 2020, hvor han er kartleser i en Saab 93B.
Bård Austad er til daglig leder for felles enhet for operative tjenester i Kristiansand. På fritiden driver han med bil, her fra Rally Monte Carlo historique i februar 2020, hvor han er kartleser i en Saab 93B.

Politisommer

- Vi forventer større aktivitet på sjøen enn noen gang

Bård Austad mener han er 100 prosent landkrabbe, men forsikrer om at de har full kontroll på politiets båttjeneste når innrykket av båtturister kommer til Kristiansand.

Publisert Sist oppdatert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Bård Austad

Bård Austad er leder for felles enhet for operative tjenester i Kristiansand.

– Hvordan forbereder dere dere til båtsommeren på Sørlandet?

- Selv om jeg er oppvokst på Sørlandet, og har fagansvar for båttjenesten, er jeg 100 prosent landkrabbe. Jeg har ikke båt privat, og er sjelden på båttur selv. På jobben forberede vi høy aktivitet på sjøen. Vår erfaring er at båttjenesten er et av de beste omdømme skapende områder vi har – positivt omdømme hvis vi er fremme i skoa, og på tilbudssiden.

– På grunn av koronapandemien vil de fleste holde seg i Norge, også de som kanskje ellers ville dratt til utlandet om sommeren. Har dere inntrykk av at det er flere som har skaffet seg båt under pandemien? Hvordan påvirker det i så fall politiets arbeid?

- Vi forventer større aktivitet på sjøen en noen gang, og vi har etter egen oppfatning resurssatt båttjenesten på en god måte. Utfordringen er selvfølgelig at to politipersoner i båt, betyr to politipersoner færre i politibil. Vi har et en lang kyststripe og stor småbåtaktivitet i vårt politidistrikt. Vi har tre operative politibåter, og nå har vi mottatt en gladnyhet om at vi får en ny politibåt. Det gleder vis oss til, da de tre vi har begynner å bli svært gamle og slitte.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

- Jeg tilbringer mer tid sammen med familien om sommeren. Det vil si barn og barnebarn. I tillegg har jeg både gammelt hus og gammel hytte, og begge deler stimulerer til stadighet snekrelysten. Så er jeg ifølge kone og barn «besatt» av bilinteresse, og å reparere på gamle biler av merket Saab. Jeg reiser ofte på biltreff, og jeg kjører også billøp av og til. Den sosiale aktiviteten har dessverre vært veldig begrenset de siste ett og et halvt årene som følge av korona, så jeg ser frem til å ikke bare å skru på bilen mine, men også sosialisere meg med andre likesinnede

- Hvor reiser du på ferie?

- De siste to somrene har jeg av forståelige grunner tilbragt hjemme eller på hytta. Når covid-tåka letter, ser vi frem til å reise til Syd-Europa på ferie. Vi er spesielt glad Middelhavskysten i Sør- Frankrike og Spania. Vi har tilbrakt 15-somre der til sammen.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?

- Reparert på gammelt hus og gammel hytte. Badet og solet meg. Jeg er veldig glad i å la sola svi på kroppen.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

- Det er viktig for å få påfyll av det man har for lite tid til ellers. Det lader batteriene. Det betyr ikke latmannsliv, men å gjøre mye av det jeg får for lite tid til når jeg er på jobb. Det vil si mer kvalitetstid med familie og venner.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

- Ja, sporadisk. Det gjør jeg for å slippe å bli begravet i mail og nyheter når jeg kommer tilbake fra ferien.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

- Både ja og nei. Det er alltid godt å komme tilbake til jobb og kolleger, men samtidig går sommeren for fort, så jeg kunne nok tenkt meg noen dager til når ferien nærmer seg slutten.

– Hva er dine sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk)

- Mine sommerfavoritter er: Stekende sol, grillmat og god drikke.

– Har du en beskjed du ønsker å gi til båtfolket?

- Kos dere på sjøen og nyt Sørlandet. Husk at båtturer skal forenes med senkede skuldre og tålmodighet. Hastverk og beruselse på sjøen er farlig. Både for den som kjører og den som er passasjer.

Her kan du lese flere Politisommer-intervjuer.

Powered by Labrador CMS