Refleksen på politibuksa flyttes. Nå får politiet lår som lyser i mørket.

Publisert

Politiets tradisjonelle, sjakkmønstrede reflekser har fått ny plass på politiets uniformsbukse, T2-buksa. Til nå har refleksen vært plassert godt nede på leggen. Nå får de plass over knærne.

– Årsaken til at refleksen er flyttet høyere opp på bena, er at bukse og jakke skal fremstå som en helhet etter innføring av de nye politijakkene. Dette gir samtidig et mer modernisert uttrykk for politiuniformen, sier kommunikasjonsdirektør i Politiets fellestjenester, Espen Strai.

De nye buksene ligger ute i PFTs nettbutikk og kan bestilles av politidistrikter og ansatte. Tidligere har det vært mange ulike varianter på buksene når det gjelder størrelser og passform, nå blir det færre å velge mellom.

 Slik er den nye T2-buksa.

– Det har vært utfordrende å lagerføre så mange varianter. I tillegg har det vært vanskelig for brukerne å navigere i dette mangfoldet av varianter og størrelser. Ved å innføre færre varianter av buksen blir det nå enklere for brukerne å finne sinn størrelse. For politiet gir det mer effektiv produksjon og bedre pris i markedet, sier Strai.

Slik var refleksen på gamle uniformsbukser.
Powered by Labrador CMS