Politiforum tester:

Løsningen for kalde føtter

Når føttene har fått frosten i seg, er det godt å vite at løsningen for varme tær bare er noen tastetrykk unna.

Publisert

Store deler av vinterhalvåret, når temperaturen kryper ned på minussiden, lurer jeg på hvilke sko, sokker eller såler jeg kan bruke for å unngå forfrosne føtter. Jeg har tidligere vært borti varmeelementer i sålen, men da med batteri som man fester på utsiden av skoen.

Fakta

  • Produsent: Heat Experience
  • Størrelser: 35-46
  • Pris: 1799 kroner
  • Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.

Dette er upraktisk når man skal være i aktivitet, for ikke å snakke om at batteriet burde holdes varmt for å vare lengst mulig. Gleden var derfor stor da muligheten bød seg for å teste Heat Experience sine varmesåler med batteri, varmeelementer og ladepunkt i én og samme såle.

Pluss og minus

MINUS: Tar mye plass i skoen.

PLUSS: Gir rask varme til kalde føtter.

Varmesålene er app-styrt og kobles til via blåtann. I appen kan man se batteristatus, samt justere varmen i sålen. Appen i seg selv er enkel å manøvrere, men det var ikke alltid den ville vise riktig batteristatus. Ofte hjalp det med en omstart av appen. Sålene responderte godt på endringene på temperatur i appen, og det tok noen sekunder fra å skru på varme i appen til man faktisk kjente varmen under sålene.

Opplevelsen av varme føtter i minus 10 grader ute på oppdrag er noe jeg vil ha mer av. På nettsiden anslås en batteritid på 2-6 timer alt ettersom hvilken varme man stiller inn på, og temperaturen utendørs. Sålene holder batteritiden som lovet, og det er langt fra nødvendig med maks styrke for en jevn og god varme.

Ulempen med sålene er at de tar mye plass i skoen. Det ble for trangt å bruke sålene i tjenesteskoene jeg bruker til vanlig, og jeg ble derfor nødt til å bruke B-paret mitt som var godt utvidet. En annen ting som kan oppleves tungvint er at sålene må tas ut etter hver vakt og bli med hjem for oppladning til neste vakt.

Varmeelementene er plassert under tærne, noe jeg i utgangspunktet tenkte ikke ville gi total varme for foten. Dette stemte ikke. Hele foten kjentes varm og lun, for varmen sprer seg godt inni skoen.

Sålen var god ergonomisk med demping og god oppbygging som passet min fot. Dette er viktig. Arbeidsdagen er lang, og det kan fort bli mange timer stående rett opp og ned eller til fots.

Les flere tester her.