Unn Alma Skatvold, leder av Politiets Fellesforbund.
Unn Alma Skatvold, leder av Politiets Fellesforbund.

PF-LEDEREN HAR ORDET

Jeg er spent på uenigheter, spent på diskusjoner, men også spent på dynamikken

Jeg gleder meg stort til å se både selvsikre og nervøse delegater entre podiet for å si sin mening om det forbundsstyret har lagt frem som forslag til vedtak i ulike saker.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Dersom du leser dette i sanntid er det akkurat nå politikken for de neste årene i Politiets Fellesforbund fattes. Landsmøtet. Vårt øverste organ. I fire dager er 125 delegater fra alle lokallag og særorganer samlet for å uttrykke, diskutere, kverulere, nyansere og vedta hva som skal være Politiets Fellesforbunds viktigste saker for de to neste årene. Sammen med æresmedlemmer, politikere og andre gjester som er svært interessert i hva den største fagforeningen i politiet mener. De vet at vi representerer alle kategorier og områder, og har alltid latt seg imponere over våre landsmøter.

Imponert skal de bli i år også. Og selv om rammene er proffe er det innholdet i sakene, innleggene og det faglige, både integriteten og kompetansen, som aldri slutter å imponere.

Jeg gleder meg til stort til å se både selvsikre og nervøse delegater entre podiet for å si sin mening om det forbundsstyret har lagt frem som forslag til vedtak i ulike saker. Om vedtakene om lønn vil treffe og gi nødvendig tyngde og handlingsrom for å fortsette å sette lønn øverst på agendaen også i kommende periode. Om vedtakene om arbeidsvilkår er det som treffer for at ansatte i politiet skal ha en trygg og god arbeidsplass og hverdag for å kunne yte sitt beste i verdens viktigste jobb. Om vedtakene om samfunnsansvar er noe delegatene kjenner seg igjen i fra sine medlemmer, som i hverdagen er utrolig viktig for å kjenne at man utgjør forskjeller.

Jeg er spent på uenigheter, spent på diskusjoner, men også spent på dynamikken blant en fantastisk fin og dyktig gjeng tillitsvalgte. Og selvfølgelig er jeg spent på hvem det er landsmøtet mener er de riktige både til å lede, kontrollere, ivareta og inneha viktige roller for å nå målene.

For når vi reiser fra Sandefjord torsdag 17. november, har vi et sett rykende ferske vedtak med oss i bagasjen. Og da er det vi, som et samlet Politiets Fellesforbund, som har ansvaret for å jobbe for dette i to år fremover. Fra forbundsleder og nestleder, til den enkelte plasstillitsvalgte, men også medlemmene når det kreves.

To år går fort. La oss gjør det beste ut av det, sammen.

LES OGSÅ: Imot å la vektere holde tilbake snikere

Powered by Labrador CMS