Vi har tatt med disse hanskene på IP-trening.
Vi har tatt med disse hanskene på IP-trening.

TEST: Disse hanskene holder (nesten) det de lover

Vi har testet jakthanske.

Publisert Sist oppdatert

Vanntett, vindtett og (ganske) varm hanske fra SealSkinz er neste test ut. Vi tok den med på IP-trening.

En jakthanske skal vel også egne seg til en kald dag på skytebanen? Finnes det noe kaldere enn patroner som ligger i minusgrader?

Politifolk trenger en hanske som kan brukes til kald IP-trening, til å hente ut småtteri fra en lomme med, en som ikke svetter inni men som puster på en god måte, og en som du kan skrive et straksavhør med. Og en som ikke får hendene til å føles irriterende klamme når det går ei kule varmt.

Du er veldig nær en riktig hanske med denne versjonen, men veldig kaldt tror vi ikke det skal være før fingrene også blir kalde.

Jakthansken har èn svakhet som mange andre hansker også har, produsenten har klart å lage en diger søm i fingertuppene, selv for pekefingeren. Den delen er kun i saueskinn, overflaten er ellers dekket av nylon og elastane.

Med en slik søm forsvinner mye av «fingerspitzgefühlen» – bokstavelig talt. Likevel klarer vi helt greit å lade magasin og å avfyre gode skudd med MP5-geværet. Slik sett gir jeg den bestått som «jakthanske», men skulle altså sett at den kjedelige sømmen ikke var der.

Så var det varmen. Testingen ble utført i minus to-tre grader. Du er nødt til å bevege fingrene og ha en del bevegelse om hansken skal holde på varmen.

Så er den også vanntett og en av produsentens varmeste hansker med en termisk score på fire av fem mulige. Det gjør den noe tyngre enn en hanske med rangering en, for eksempel.

Vi tror ikke hansken klarer intensjonene sine om alltid å holde «hendene dine varme og tørre». Til det er klimaet for tøft i Norge. Men at den vil klare det under høstjakta, det tror vi er godt mulig.

Den er heller ikke stikksikker, så den egner seg ikke for all operativ bruk.

Powered by Labrador CMS