Utelukker beredskapssenter på Alnabru

Flere år med uklarheter og planlegging legges bort. Regjeringen vraker Alnabru.

Publisert Sist oppdatert

Det er Justis- og beredskapsdepartementet som melder dette i en pressemelding på sine nettsider onsdag ettermiddag.

Regjeringen vil i stedet gå videre med Grønmo og Taraldrud som mulig lokalisering for nasjonalt beredskapssenter, i forprosjekteringen de nå har besluttet.

Politiforum har tidligere skrevet om uklarhetene rundt beredskapssenteret som har ført til at senteret, som kunne vært bygget i 2010, tidligst kan stå klart i 2020. Det var lenge planlagt at beredskapssenteret skulle bygges på Alnabru, men det ble senere påvist at tomten var for liten.

Så sent som i fjor ble Grønmo lansert som alternativ. Justis- og beredskapsdepartementet gikk da langt i å si at den tidligere søppelplassen på Grønmo var et bedre tomtealternativ. Og med dagens avgjørelse kaster departementet Alnabru på dynga for godt.

– Jeg er svært fornøyd med løsningen vi nå har kommet frem til. Det er en billigere og langt bedre løsning for politiet enn det prosjektet den forrige regjeringen hadde planlagt på Alnabru, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen i pressemeldingen.

Nå skal de to tomtene på Grønmo og Taraldrud, som ligger bare noen steinkast fra hverandre sør for Oslo, utredes nærmere, før det besluttes.

Alternativenes plassering rundt Oslo