Suksesshistorie i Rogaland

Fulgte 17 ungdomskriminelle med argusøyne i tre år. - Oppsiktsvekkendebra, mener politistasjonssjef.

Publisert Sist oppdatert

I Stavanger har politiet fotfulgt 17 ungdomskriminellegjengangere i tre år. Det har gitt kraftig reduksjon i antall lovbrudd, skriverAftenposten.

For etter tre år med tett oppfølging, er antall lovbruddregistrert på gjengangerne gått ned hele 80 prosent.

- Resultatene er, etter vår mening, oppsiktsvekkende bra,sier Henry Ove Berg,politistasjonssjef i Stavanger til Aftenposten.

Grov vold. Vinning. Narkotika. Alle typer forbrytelser. Fortre år siden slet byen med unge gjengangere som behersket hele det kriminellespektret. Men samtaler og nært samarbeid mellom politi, frivillige og kommunaltansatte, familien og den enkelte kriminelle selv, har vært en suksess.

- Vi har rett og slett tvunget dem til å skifte kurs. Funnetandre miljøer. Andre aktiviteter. Og forsøkt å ansette flere som kan jobbespesielt med disse ungdommene, sier Berg til Aftenposten.

Stavanger ble plukket ut som en av fire byer til å delta iet prøveprosjekt for å finne nye metoder for å stanse unge gjengangere. Det harde greid. Første halvår 2007 hadde Stavanger-politiet 472 saker på ungdom under18 år. For samme periode i 2008 var antallet redusert til 275 saker.

- Vi vet ikke med 100 prosent sikkerhet at nedgangen skyldesgjengangerprosjektet, men vi antar det er en sammenheng, sier Berg.