Politihistorisk tilbakeblikk

Politiforum har tatt et politihistorisk tilbakeblikk og håper på din hjelp til å få satt historier til bildene.

Publisert Sist oppdatert

Politiforum har fått en mappe med gamle politibilder. Alt fra ulykker til det som kan se ut som en feriekoloni for politifamilier. Noen av bildene er det vedlagt kommentarer, andre vites det ingenting om. De fleste av bildene er det ukjent hvem som har tatt.

Vi ønsker hjelp til å få satt historier til bildene. Derfor vil vi presentere fortløpende gjennom sommeren et utvalg som vi håper noen vet noe om.

Generelle eller spesielle kommentarer og historier om det som er avbildet, navn og årstall settes det stor pris på om sendes [email protected].


Mistenkes å være fra Politiforeningen sin sommerleir på et tidspunkt - men dette er ikke bekreftet.
Mistenkes å være fra Politiforeningen sin sommerleir på et tidspunkt - men dette er ikke bekreftet.

Bilsituasjonen i politiet kan alltid bli bedre/var alltid bedre før

I det siste har vi skrevet om den kritiske bilsituasjonen i politiet. Vi har fått kommentarer om at enkelte av politiets biler i dag er livsfarlige å kjøre.

Dette er ikke noe nytt om man skal tro kommentaren som følger dette bildet:

«Vi er alle enige om at karosseriet på førkrigsmodellen var udmerket. Men en frontkollisjon med dagens bil - ville nok vist oss et totalvrak.»

Bildet viser en Ford som var i tjeneste i Oslo politiet og er på baksiden stemplet 31. mars 1956.

Finnes disse fortsatt på lager?

Nettbrett-løsningen i dagens politibiler er det mange som mener noe om. Da dette bildet kom opp slo det oss: Er dette en bedre måte å feste ipaden på enn det vi har i dag?

På bildet kan man se en Mercedes Benz logo - og det antas at dette er en av bussene som politiet tidligere brukte. Men det er vi ikke sikre på. Det er ingen tekst eller stempling på bildet.

Bredt spekter av uniformer

Bildene vi har fått tilgang på viser hvitkledde trafikkonstabler, lettkledd feriepoliti (!!! disse kommer senere) og et stort utvalg av hodeplagg.

Dette bildet viser rytterkorpset i frakk, skjerf og kossak-lue. Et stilfult vinterantrekk. Politimennene på bildet har blitt identifisert som Nils Kristian Pedersen og Kåre Andersen - og bildet skal være fra en gang på 60-tallet. Bildet skal være tatt ut mot rådhusgaten i Oslo.

Flere bilder kommer snart.

#politibildet