Knut Storberget roser politiet

Justisminister Knut Storberget sier politiet fortjener en stor takk fra hele Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Politiet har redegjort for arbeidet med å sikre byen, informasjonsarbeidet, ivaretakelsen av de pårørende og etterforsknigenn av denne svært alvorlige saken, sa Storberget på en pressekonferanse tirsdag.

– De har jobbet langt mer enn det vi kan forvente av noen. Mange har avbrutt ferien og meldt seg frivillig til tjeneste landet over. Politiet fortjener en stor takk fra hele Norge, fortsatte han.

- En tid for alt

Ifølge NRK ble justisministeren stilt spørsmål om hva han hadde tenkt å gjøre med kritikken av politiets håndtering av situasjonen på Utøya.

– Det skulle bare mangle at det skal være en åpen og kritisk tilnærming til hvordan de har gjort jobben. Men det en tid for alt. Fokuset nå er å hjelpe pårørende og etterforske, svarte Storberget.

- Er veldig stolt

Også Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund (PF), gir politiet ros for måten de håndterer terroraksjonen på.

- Jeg er veldig stolt over å se hvordan både politiet og andre nødetater håndterer krisesituasjonen i Norge, sier han til TV2.

Johannessen mener ingen kan være godt nok forberedt på en så ekstrem hendelse som det Norge nå har opplevd.

- Norsk politi er ikke dimensjonert til å håndtere slike situasjoner, men det er det ingen som er, understreker han overfor kanalen.