Bruker gamle søkerlister

Nordre Buskerud politidistrikt bruker søkerlister fra juni når de ansetter fem politibetjenter for tre måneder.

Publisert Sist oppdatert

For å lette på arbeidspresset i forbindelse med angrepene på regjeringskvartalet og Utøya, har regjeringen bevilget 20 millioner kroner til å ansette inntil 100 polititjenestemenn i tre måneder.

Prosessen er i gang

Oslo politidistrikt har fått midler til inntil 95 polititjenestemenn, mens Nordre Buskerud vil ansette de resterende fem. Prosessen er allerede i gang.

- Vi lyste ut noen politibetjentstillinger i juni, og fikk cirka 110 søkere. De fleste av dem var fra 2011-kullet. Når vi nå skal ansette fem til, så bruker vi den samme søkerlista, sier administrasjonssjef Sjur Tandberg i Nordre Buskerud til Politiforum.

Over 100 av disse søkerne fikk ikke jobb i juni, og blant dem var det satt opp en god del reserver. Disse vil bli prioritert når distriktet nå skal ansette fem politibetjenter i tre måneder.

Så snart som mulig

Tandberg har tidligere anslått at ansettelsesprosessen kommer til å være ferdig så snart som mulig, og sannsynligvis i løpet av to uker.

- Vi driver med dette oppi alt annet, sier han.

Også i Oslo politidistrikt er prosessen med å ansette 95 politibetjenter i full gang. Etter det Politiforum erfarer, har allerede flere avgangsstudenter i 2011-kullet blitt oppringt.

Det har imidlertid ikke lykkes å få en kommentar fra politidistriktet om hvordan prosessen med å velge ut kandidatene foregår.