Kursdeltakerne i Spesielle operasjoners grunnkurs, ble mentalt slitne under det fire uker lange kurset.
Kursdeltakerne i Spesielle operasjoners grunnkurs, ble mentalt slitne under det fire uker lange kurset.

«Aldri før vært så sliten i hodet på kvelden»

Deltakerne på SO-grunnkurset ble utmattet i løpet av de fire kursukene, men skryter av opplegget.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har aldri før vært så sliten i hodet på kvelden som jeg var under kurset. Men det legges litt opp til det, gjennom at vi ikke vet hva som skjer. Det er et høyt fokus på å prestere, sier en mannlig kursdeltaker (33) til Politiforum.

– Kurset var veldig krevende, og godt organisert. Alt har speilet jobben SO gjør, og veldig mye har vært nytt. Utfordringen har ligget i det å føle at vi ble evaluert hele tiden, og vite at vi kunne ryke. Samtidig har det bidratt til at motivasjonen har økt under kurset, sier en kvinnelig kursdeltaker (33).

Ingen av dem kan identifiseres med navn eller bilde. Begge opplyser at det er ønsket om personlig utvikling og jobbutfordringer som gjør at de søkte seg inn i SO.

– Jeg ønsker å jobbe i et profesjonelt miljø hvor folk bryr seg, og ønsker å gjøre en god jobb. SO har høy kvalitet, sier mannen.

Hans kurskollega sier hun etter mange år i ordenstjeneste trengte nye utfordringer.

– Jeg hadde lyst til å utvide horisonten innenfor politiarbeidet. Dette bidrar til å holde motivasjonen oppe, for man får en dytt og må stå på for å henge med, forklarer hun.

De to deltakerne sier det gikk en rød tråd gjennom hele SO-grunnkurset, som gjorde at de så sammenhengen i fagfeltet. Begge to kommer til å søke seg inn til SO ved første anledning.

– Det kommer til å bli spennende med en ny arbeidsplass og et nytt miljø, sier de.