Politihuset i Bergen.

Kraftig oppbemanning i Dark Room-etterforskningen

I utgangspunktet skulle bare syv personer fortsette arbeidet med Dark Room-sakene, men Vest politidistrikt så raskt at det ble for lite. Nå skal antall personer økes til 22.

Publisert

I januar i fjor ble Dark Room-prosjektet integrert i det nyopprettede avsnittet for seksuallovbrudd i Vest politidistrikt. 

Dark Room-prosjektet ble etablert i Vest politidistrikt, etter at politiet i Bergen høsten 2015 oppdaget at personer skrev om voldtekt av babyer på internett, og delte overgrepsvideoer. På det meste jobbet rundt 20 politifolk med sakene, og det første året doblet omfanget seg fra rundt 50 til 100 saker, som gjaldt seksuelt misbruk av minst 300 barn. 

Men på senhøsten i 2018 var det kun fem etterforskere og to ledere som fortsatt jobbet på prosjektet, skriver Bergens Tidende. Ifølge avisen viste et tilsyn at det var «lite rom for etterforskning av nye saker». Antall saker falt fra 2017 til 2018, og falt også ytterligere i 2019. 

Seksjonsleder og politiinspektør Tore Salvesen sier til BT at det er misvisende å kun se på antall saker. Han forklarer at de ikke ønsket en nedbemanning, og at ledelsen raskt så at det ikke ville holde med kun syv ansatte i Dark Room-prosjektet. 

Dermed ble det en kraftig oppbemanning, med 15 nye stillinger,  slik at de til sammen vil bli 22 ansatte. 1. april i år skal de være 20 politifolk, som jobber med Dark Room-sakene. 

Selv om mange er dømt i forbindelse med saker fra denne etterforskningene, er ikke alle dommene rettskraftige ennå. Det er derfor uklart hvor mange som er dømt, skriver NTB. 

LES OGSÅ: − Det er fantastisk å få en god klem på bussen av helt ukjente mennesker som bare vil si takk

Powered by Labrador CMS