DEBATTINNLEGG

Minneord om Espen Lindgren

Espen var svært opptatt av det forebyggende politiarbeidet, og det er mange barn og unge som kan takke ham for at de ble hjulpet bort fra gata.

Publisert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Søndag 24. januar døde Espen Lindgren, bare 54 år gammel. Det var en veldig trist beskjed å få at Espen hadde gått bort så altfor tidlig.

Vi ble først kjent med Espen da han ble ansatt som fjernsynsovervåker ved Oslo politidistrikt. Dette var det første prøveprosjektet med overvåkning av utsatte områder i regi av norsk politi, og ble starten på en fantastisk periode med en meget engasjert gjeng av fjernsynsovervåkere og politi på politiposten Oslo S. Espen var svært dyktig og godt likt av alle. Han var en skikkelig «fagidiot» og en meget dyktig radiooperatør, og ga seg aldri før han hadde løst de oppgavene han var satt til. I tillegg var han veldig kreativ og kom ofte med nye, gode løsninger.

Espen hadde ansvaret for å utarbeide statistikker og rapporter som kom mange til nytte. Det er ikke få etterforskere han har bistått gjennom årene. Espen var svært opptatt av det forebyggende politiarbeidet, og det er mange barn og unge som kan takke ham for at de ble hjulpet bort fra gata. Han var tydelig på at området rundt Oslo S ikke var et sted for dem på kvelds- og nattetid.

Etter en fantastisk tid på fjernsynsovervåkningen begynte Espen på forebyggende avsnitt på Grønland politistasjon, hvor han hadde ansvaret for statistikk, ungdomsrapportering og annet relevant arbeid opp mot ungdomskriminalitet.

Espen hadde i tillegg en meget god radiostemme som mange vil huske fra tiden han rapporterte nyheter og hadde livesendinger da han var med politiet ut i gata. I denne tiden ble han godt kjent med mange i politiet. Han var genuint interessert i politiets arbeid, og deltok i starten særlig i arbeidet med barn og ungdom i bydelene Grünerløkka og Sagene. Espen brant virkelig for at de ikke skulle havne på skråplanet. Dette bidro nok til at han søkte seg til den viktige oppgaven som fjernsynsovervåker.

Espen var en varm person med stor omtanke for dem rundt seg. Derfor fikk han også mange venner i og utenfor politiet. Mange har satt fine ord på hva han var for dem etter at vi mottok dødsbudskapet. Disse ordene tar vi med oss. Du vil aldri bli glemt, Espen.

Vi vet at familien til Espen var veldig stolt av den jobben han gjorde for samfunnet i politiet, og også av at han var aktiv i norske redningshunder. Dere har all grunn til å være stolt av ham. Han var en skikkelig fin gutt.

Espen ble gravlagt fra Bekkelaget kirke fredag 5. februar. Det ble en fin og verdig avskjed med Espen. Gode kollegaer og Oslo Politiforening la ned krans, og det ble holdt en tale på vegne av alle kollegaene. Ett titalls personer fra norske redningshunder sto espalier med sine hunder da bårebilen, ledsaget av to kollegaer fra Rytterkorpset, kjørte fra kirken.

Det sterkeste savnet er hos den nærmeste familien og våre tanker går først og fremst til mor Kari og øvrig familie.

Powered by Labrador CMS