103 km/t på familiedag

Det var blålys, høy fart, store høyder og narkotika under familiedagen som PF Hedmark arrangerte.

Publisert Sist oppdatert

Det idylliske Skogmuseet ved bredden av Glomma ved Elverum var rammen for familiedagen, som med stort og smått telte 300 besøkende PF-medlemmer og deres familier.

Lokallagsleder Reidun Martinsen ønsket politibarna velkommen til et besøk i UP-bilen, som hadde «masse walkie-talkier» og kunne kjøre fort. Og hun ønsket velkommen til 13 meters høydefølelse i brannvesenets stigebil.

Størst fart var det imidlertid Christian Jacobsen (17) som holdt, da han fyrte av et kanonskudd til 103 km/t foran UP-radaren.

– Den holder til førerkortbeslag, kom det kjapt fra UPs Per Erik Skjefstad til 17-åringen.

En sikker vinner var nok likevel Gizmo, en narkotikahund som hadde tatt med seg matmor og hundefører Marianne Sollie Warø på sjarmøretappen. Spenningen var stor da Warø satte alle barna opp på ei linje, og gjemte et tøystykke med narkotikalukt på en av ungene.

– Tror dere Gizmo finner igjen tøy stykket? spurte Warø.

– Ja! ropte ungene.

Og Gizmo skuffet ikke. I løpet av sekunder var tøystykket gjenfunnet til stor jubel. Toppen kom likevel da Warø delte ut små pølsebiter som ungene kunne gi som belønning. Små barnehender forsvant inn i politihundegapet, og kom ut igjen kun en liten pølsebit fattigere. Spennende for så vel foreldre som småtasser.

Primus motor og politipensjonist

Sigbjørn Kjenstad hadde tatt en telefon eller to, og lokket med et samlet program som handlet om caps, fotballer, håndballer, is, pølser, t-skjorter, billetter til Legoland, Kiel-tur, gratisadgang, brannvesen, politihund, fotballradar med UP og natursti. Alt gratis for deltagerne.

Smilene satt løst denne vårdagen i Hedmark. Det var ikke så verst å ha en politimamma eller politipappa likevel.