Treningsanlegget til Oslo politidistrikt ble stengt på dagen. Nå skal det åpnes igjen.

Vil gjenåpne treningsanlegget på Fornebu

Det ble stengt på dagen i sommer. Nå skal treningsanlegget på Fornebu være oppe å gå igjen innen september.

Publisert Sist oppdatert

I sommer ble Oslo politidistrikts treningsanlegg på Fornebu stengt på dagen.

Treningsanlegget var så skittent at det var helsefarlig å oppholde seg der, og flere hadde blitt syke etter trening i bygget.

Nå ønsker politet i Oslo å åpne treningsanlegget igjen. Og det skal trolig skje før 1. september.

– Eneste alternativ nå

Onsdag var politiet på befaring i treningsanlegget på Fornebu for å se på hva som må gjøres for å kunne åpne det igjen, forteller politioverbetjent Siri Elisabeth Holmelid ved politioperativ fagutvikling.

– Vi var på befaring blant annet sammen med husøkonomer og HMS-ansvarlige. Vi så på hvor fort vi kan få åpnet treningsanlegget og på kostnadene det vil medføre, sier Holmelid.

I høst skal politet i Oslo i gang med trening igjen. Foreløpig har de ingen andre alternativer.

– Med tanke på øknomi og tidsperspektivet er det eneste aktuelle nå å åpne treningsanlegget igjen for å kunne ha treningskapasitet. Det er en prosess på for å se på alternative lokaliteter framover, men siden vi må trene i høst er dette alternativet vårt nå, forklarer Holmelid.

Dette må gjøres

Avsnittsleder Ronny André Lund sier at det som skal til for å åpnet treningsanlegget først og fremst er grundig vask og noen tekniske utbedringer.

– Vi har avdekka at det ikke er asbest der. Og det er sparsommelige mengder soppsporer som lar seg fjerne med en grundig vask. I tillegg skal vi sperre for duer og gjøre tekniske utbedringer på elektrisk anlegg og toalettfasiliteter, forteller Lund.

Men 5. etasje i bygget er tapt. Der er det for mye råte i vegger, tak og gulv.

– Det vil i såfall medføre omfattende renovering, men det forsvarer ikke kostnadene når man kartlegger andre alternativer på sikt. Nå vil vi ha med hovedvernombud og bedriftslege i prosessen med å få åpnet anlegget.

Politiet håper å få åpnet treningsnalegget til 1. september.

– Vi har fått beskjed om at det bør være oppe og gå til 1. september. Vi starter på mandag med det byggtekniske, som å sperre for duer og farlige områder, forteller Lund.

Toalettfasilitetene må oppgraderes før treningsanlegget på Fornebu kan brukes igjen,
Det elektriske anlegget på treningsanlegget skal utbedres.
En skikkelig vask må til før treningsanlegget kan åpnes igjen.
Powered by Labrador CMS