Treningsanlegget til Oslo politidistrikt ble stengt på dagen. Nå skal det åpnes igjen.
Treningsanlegget til Oslo politidistrikt ble stengt på dagen. Nå skal det åpnes igjen. (Foto: Erik Inderhaug)

Vil gjenåpne treningsanlegget på Fornebu

Det ble stengt på dagen i sommer. Nå skal treningsanlegget på Fornebu være oppe å gå igjen innen september.

I sommer ble Oslo politidistrikts treningsanlegg på Fornebu stengt på dagen.

Treningsanlegget var så skittent at det var helsefarlig å oppholde seg der, og flere hadde blitt syke etter trening i bygget.

Nå ønsker politet i Oslo å åpne treningsanlegget igjen. Og det skal trolig skje før 1. september.

– Eneste alternativ nå
Treningsanlegg 4
Treningsanlegg 4 Foto: Erik Inderhaug

Onsdag var politiet på befaring i treningsanlegget på Fornebu for å se på hva som må gjøres for å kunne åpne det igjen, forteller politioverbetjent Siri Elisabeth Holmelid ved politioperativ fagutvikling.

– Vi var på befaring blant annet sammen med husøkonomer og HMS-ansvarlige. Vi så på hvor fort vi kan få åpnet treningsanlegget og på kostnadene det vil medføre, sier Holmelid.

I høst skal politet i Oslo i gang med trening igjen. Foreløpig har de ingen andre alternativer.

– Med tanke på øknomi og tidsperspektivet er det eneste aktuelle nå å åpne treningsanlegget igjen for å kunne ha treningskapasitet. Det er en prosess på for å se på alternative lokaliteter framover, men siden vi må trene i høst er dette alternativet vårt nå, forklarer Holmelid.

Dette må gjøres
Treningsanlegg2
Treningsanlegg2 Foto: Erik Inderhaug

Avsnittsleder Ronny André Lund sier at det som skal til for å åpnet treningsanlegget først og fremst er grundig vask og noen tekniske utbedringer.

– Vi har avdekka at det ikke er asbest der. Og det er sparsommelige mengder soppsporer som lar seg fjerne med en grundig vask. I tillegg skal vi sperre for duer og gjøre tekniske utbedringer på elektrisk anlegg og toalettfasiliteter, forteller Lund.

Men 5. etasje i bygget er tapt. Der er det for mye råte i vegger, tak og gulv.

– Det vil i såfall medføre omfattende renovering, men det forsvarer ikke kostnadene når man kartlegger andre alternativer på sikt. Nå vil vi ha med hovedvernombud og bedriftslege i prosessen med å få åpnet anlegget.

Politiet håper å få åpnet treningsnalegget til 1. september.

– Vi har fått beskjed om at det bør være oppe og gå til 1. september. Vi starter på mandag med det byggtekniske, som å sperre for duer og farlige områder, forteller Lund.

Treningsanlegg 3
Treningsanlegg 3

Til toppen