Kristian, Lars og Morten med hundene Nestor, Toffe og Blitz over Oslo by. De er klare for TV-skjermen fra mandag.

Politiets beste venn fyller TV-ruta

Mandag sendes første episode av «Hundepatruljen Oslo» på TV. Hundetjenesten venter spent, og lover fart og spenning.

Publisert Sist oppdatert

Når skarpe neser og politiets hundeførere havner i dramatiske situasjoner, blir det TV-underholdning.

Første episode av «Hundepatruljen Oslo» vises mandag på Viasat 4. Programmet vil bli vist hver mandag og torsdag i vinter, og det skal vises hele 20 episoder om arbeidshverdagen til hundene og hundeførerne ved Hundetjenesten i Oslo politidistrikt.

En av hundeførerne som blir å se på skjermen er Lars. Han forteller til Politiforum at han og de andre hundeførerne har hatt kamerafolk rundt seg i lang tid.

– Vi ble fulgt i rundt ett år. Og etter det har det vært en del intervjuer. Nå gleder vi oss til å se resultatet.

– Blir vant til kameraet

– Først var det uvant å ha kamerafolk med seg. Men etterhvert ble det sånn at jeg ikke la særlig merke til det. Det blir en vane, forteller Lars.

– Var det noen gang slitsomt å ha med kamerafolk på jobb?

– Det har jo vært en ekstra person i bilen. Og det kan man merke når man har mye utstyr og hund i bilen. Men de vi har hatt med har vært veldig hyggelige, så det har ikke blitt noe problem, forklarer hundeføreren.

Han håper at han og politiet fremstår på en god måte og at seerne får et godt innblikk i hverdagen hans.

– Men jeg er ikke så komfortabel med oppmerksomheten og vi gjør jo ikke dette for å være kjendiser. Jeg håper serien vil gi et realistisk bilde av jobben, sier Lars.

Sjefen lover høyt tempo

Tor Sverre Paulsen, sjef for Hundetjenesten i Oslo politidistrikt, forteller at han er spent på mottakelsen.

– Jeg håper TV-serien viser hvor fantastisk bra ressurs hundene er. At det kommer fram at hundene kan utgjøre en forskjell og være et godt verktøy i alt fra livredning til skarpe oppdrag. Serien kommer også til å vise at hundeførerne er mer enn bare hundeførere, og jobber mye som politifolk på ordensoppdrag flest.

Paulsen håper også politiet blir vist fra en positiv side. Og han lover at TV-seerne får ta del i en hektisk hverdag.

– De vil få se et veldig høyt aktivitetsnivå og mange hendelser. Man vil se at det er et høyt tempo og at jeg har tjenestemenn og -kvinner som er veldig motiverte og offensive i jobben. Det er en god tilnærming å ha, sier Paulsen.

Lene Forfang Paterson i Viasat 4 sier at det har vært viktig for dem å ikke forstyrre politiet på jobb når de har vært med.

– Vi er stolte av at vi er den første kanalen som får følge en spesialenhet over lang tid. Jeg har troen på at dette blir populært. Og vi vet at det er interesse for politiet i Norge, forteller Paterson.

«Hundepatruljen Oslo» går mandager og torsdager kl. 21.00 på Viasat 4.

Du kan se trailer her:

Lars i hundetjenesten
Powered by Labrador CMS