Curt A. Lier, president i Juristforbundet, har søkt jobb som politimester i tre politidistrikter.

Fagforeningsleder ønsker seg politisjefjobb

Curt A. Lier er leder i Juristforbundet. Nå har han søkt jobb som politimester i tre distrikter.

Publisert Sist oppdatert

Curt A. Lier, president i Juristforbundet, har søkt jobb som politimester i politidistriktene Innlandet, Sør-Øst og Øst.

Det kommer fram av de midlertidige søkerlistene til politimesterstillingene som i dag ble offentliggjort.

Utfordrende, er Liers beskrivelse av jobbene han har søkt.

– Det er etter min vurdering de mest spennende jobbene man kan søke om dagen, fordi politiet står overfor spesielt store utfordringer. Omstillingen som kommer, beredskapsutfordringene og etterforskningsutfordringene er utrolig krevende oppgaver. Og det er utfordrende å skulle samle flere distrikter til ett, med ulike kulturer i hvert distrikt, sier Lier.

Kjenner til spillereglene

Lier har tidligere vært seksjonssjef i politiet, og nå søker han seg «hjem».

– Jeg har hjertet litt i politiet og hovedinteressen ligger nok der. Etter nøyve vurdering valgte jeg å søke, forteller Lier.

– Du er i dag leder for en arbeidstakerorganisasjon og ønsker å bli politileder. Blir det en overgang hvis du blir politimester?

– Jeg ser ikke den overgangen fra arbeidstakersiden til arbeidsgiversiden som spesielt krevende.

– Kan erfaring fra arbeidstakerorganisasjonen være nyttig?

– Jeg mener det absolutt er er nyttig. Det er positivt å ha tillitsvalgtbakgrunn, fordi man kan mye om spillereglene og avtalene som gjelder. Og når man har vært så heldig å ha hatt jobben jeg har nå, så får man en unik samfunnsmessig forståelse. Den forståelsen tror jeg er nyttig å ta med seg. Jeg mener også at når man ser medfarten politiet får i pressen, så trenger politiet den forståelsen, sier Lier.

Powered by Labrador CMS