Arne Johannessen, politisjef i Sogn og Fjordane, var svært fornøyd etter å ha kommet i mål etter 47 turer opp og ned Solvorn.
Arne Johannessen, politisjef i Sogn og Fjordane, var svært fornøyd etter å ha kommet i mål etter 47 turer opp og ned Solvorn.

Her når Arne Johannessen toppen av «Mount Everest» - I Sogn og Fjordane

Arne Johannessen, politisjef i Sogn og Fjordane og tidligere PF-leder, brukte torsdagen på å nå 8865 høydemeter på sykkel. Selv innrømmer han at det var morsomt, men for spesielt interesserte.

Publisert Sist oppdatert

I går satte Arne Johannessen, GDE-leder i Sogn og Fjordane, seg på sykkelsetet for å nå toppen av «Mount Everest». Det vil si samme antall høydemeter som Mount Everst, som raver 8849 meter over havet.

Sykkelprøven Arne Johannessen bestemte seg for å gå i gang med, kalles Everesting. Reglene er enkle: Finn en motbakke som du sykler opp og ned til du har nådd 8849 høydemeter, det samme som høyden til Mount Everest.

Johannessen valgte derfor å sykle opp og ned Solvorn, i Sogn og Fjordane. Sent i går kveld kom han i mål, etter å ha tilbakelagt 274 kilometer på sykkel, med 46 turer opp og ned. Til sammen syklet han 8865 høydemeter.

- Det var kjekt å komme i mål. Det er alltid tilfredsstillende når man har nådd et mål, sier Arne Johannessen, til Politiforum.

Arne Johannessen syklet til sammen 46 turer opp og ned Solvorn og tilbakela 274 kilometer på sykkel.
Arne Johannessen syklet til sammen 46 turer opp og ned Solvorn og tilbakela 274 kilometer på sykkel.

Han forteller at sykkelprøven gikk lett og fint, med unntak av tre turer opp og ned som var tunge.

- Det var en svært god dag. Kroppen fungerte fint. Jeg syklet vel 14 timer med effektiv sykling. I tillegg var det noen matpauser, sier han.

- Som oftest når jeg driver med ekstremgreier over lang tid får man en tung periode, og av og til flere, men jeg hadde bare en ordentlig tung periode tre av de 46 turene opp. Men så fikk jeg i meg godt med næring og drikke, og da var jeg like fin igjen. Resten av hele kvelden gikk uten problemer, sier Johannessen.

- Everest er på 8849 høydemeter. Du syklet 16 høydemeter høyere enn Everest?

- Ja, jeg måtte ha litt å gå på, ler Johannessen, som også sykler mye til vanlig.

Stilte opp med mat

Så langt i år har han syklet totalt 10.000 kilometer. I fjor ble det hele 15.000 kilometer på sykkelsetet.

Johannessen fikk god mat av kona under gjennomføringen.
Johannessen fikk god mat av kona under gjennomføringen.

- Det blir en del trening. Jeg sykler til jobb hver dag hele året når jeg er på kontoret i Sogndal, og jeg legger alltid inn en ekstra tur på vei hjem, sier han.

Under gårsdagens «Everest»-tur hadde han et forbruk på hele 14.500 kalorier. Da var det godt at kona stilte opp med mye og god mat.

- Det var et godt forbruk. Jeg fikk veldig god forpleining fra støtteapparatet, så hun hadde mat hele dagen. Det fungerte veldig bra. Man er nokså avhengig av skikkelig inntak av mat, og ordentlig mat, sier han.

Han legger til at Everesting er morsomt, men for spesielt interesserte.

- Det er gøy å teste seg litt innimellom. Jeg syklet mesteparten av dagen alene, men jeg hadde noen turer hvor noen syklet med meg. Sønnen min syklet åtte turer på kvelden. Det er veldig inspirerende når du har noen som sykler med deg når du har syklet i mange timer. Jeg hadde også en flott heiagjeng med barnebarn og svigerdatter og andre, og det var veldig hyggelig, sier Johannessen.

- Blir det lenge til neste sykkeltur?

- Det blir det ikke, men det blir inge sykling i dag. Men allerede i morgen blir det nok sykkel, sier han.

- Jeg utfordrer gjerne andre av Politiforums lesere til å teste dette. Det var en som sa at det burde være en del av opptaksprøven til Politihøgskolen å gjennomføre det politisjefen i Sogndal har gjort, men jeg tror ikke vi skal dra det så langt, sier han.

Powered by Labrador CMS