Test: Holder det de lover

Vi har testet superundertøy med ullnetting.

Publisert

Godt ullundertøy har mye å si for opplevelsen av å være utendørs. Tilbringer du en hel arbeidsdag ute, skal ullundertøyet holde deg varm, og transportere bort svette. 

Vi har testet Brynjes stilongs «Whool Thermo Light Longs Lady» og overdelen «Whool Thermo Zip Polo Lady». Testen er utført i februar, først gjennom treningstur i en minusgrad og senere i en plussgrad. 

Begge plaggene er utstyrt med en blanding av tett ullstoff og Brynjes karakteristiske netting. 

 
 

Holder varmen

Genseren har ullstoff på framsiden, mens ryggen og armene er dekket av ullnetting. Selv om man har jogget seg varm og svett, føles det ikke kaldt når vi skrur ned tempoet. At ryggen og armene er dekket med mindre stoff har ikke noe å si for varmefølelsen. 

+ Dette var bra

 • Både overdelen og buksa har god passform
 • Holder på varmen, også når vi skrur ned tempet
 • Nettingen gir ekstra lufting, i tillegg til glidelås fra halsen med mulighet for å åpne opp mer. 
 • Behagelig mot huden. 

Genseren har også glidelås fra halsen, slik at genserhalsen kan trekkes helt opp til haka på kalde dager, eller åpne opp for mer lufting. 

Behagelige

-Kunne vært bedre

 • Etter noen gangers bruk får buksa fasong etter bøyde knær, og genseren får fasong etter albuer. 

Buksa har en «shorts» i ullstoff, mens resten av buksa består av finmasket ullnetting. At buksa har mindre tett stoff enn andre sammenlignbare produkter merkes ikke på varmen. Buksa holder godt på varmen med kun en tynntreningsbukse over, selv etter å ha jogget oss varme og deretter satt ned farten. 

 
 

Ifølge produsenten skal overskuddsvarmen fordampe effektivt gjennom nettingen ved høy aktivitet. Denne effekten oppleves likt som med andre sammenlignbare produkter uten netting. 

Klærne er laget av merinoull forsterket med polyamid, og gir heller ikke ullkløe. Klærne er behagelige mot huden, og gode å bevege seg i. 

Etter noen gangers bruk får buksa fasong etter knærne, og det blir også albuer i armene på genseren. Men dette har strengt tatt ingenting å si når dette uansett er klær som skal brukes under andre klær. Både buksa og overdelen er laget med feminint snitt, og har en god passform. 

FAKTA 

 • Fakta

  • Produkter: «Whool Thermo Light Longs Lady» og overdelen «Whool Thermo Zip Polo Lady»
  • Kan kjøpes med rabatt av medlemmer av Politiets Fellesforbund. 
  • Har du forslag til utstyr som kan bedre livet som politi? Send oss en e-post på [email protected]

Totalt sett er Brynjes Whool Thermo-undertøy gode produkter, som holder det de lover og holder deg god og varm.