Monica Johannesen Mørk slapper best av med en kombinasjon av fysisk aktivitet, naturopplevelser, sosialt samvær med venner og familie og god mat.

Politisommer:

- Vi er godt i gang med planlegging av høsten og forventningene til politiet i Bergen er mange

Stasjonssjef Monica Mørk ser frem til å bidra i arbeidet med å bedre samhandlingen mellom politiet, helse og alle som jobber med barn og unge. Men først skal hun lade batteriene.

Publisert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Stasjonssjef Monica Johansen Mørk ved Bergen vest politistasjon.

Monica Johannesen Mørk er stasjonssjef på Bergen vest politistasjon. Om sommeren tar hun en pause fra den travle hverdagen, og skal blant annet slappe av på familiens hytte på Hardangervidda.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

- Først og fremst så skur jeg av vekkerklokken og tillater meg og familien å ha lengre kvelder og sove lengre om morgenen. Ellers så finner jeg roen både ved et basseng og når jeg går turer på fjellet. Jeg slapper best av når sommeren er en kombinasjon av fysisk aktivitet, naturopplevelser, sosialt samvær med venner og familie og god mat.

- Hvor reiser du på ferie?

- De siste to årene har vi vært i Norge. Litt på hytten og litt hos familie i Son. Ettersom vi pleier å reise en tur til Østlandet i løpet av ferien, er vi alltid innom Tusenfryd. Årene før korona hadde vi oss en uke i varmere strøk på sommeren og det får vi til i år. Ungene og vi voksne gleder oss til en uke sammen med venner i Spania. Ellers så kommer vi til å være på hytten på Liseth. Vi kjøpte hytte på Hardangervidden for tre år siden og vi koser oss veldig når vi går fine turer i fjellet.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?

- Det hender at vi som familie er med på aktiviteter i ferien som vi vanligvis ikke tar oss tid til. I fjor sommer red vi på hest, var i klatrepark, kjørte zipline på Geilo og kjørte RIB båt. Veldig kjekt. Innimellom finner jeg roen med interiørblader og filmer som jeg gjerne ikke finner tid til i hverdagen.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

- Jeg tenker at hverdagen for de fleste handler om jobb, familie, faste aktiviteter, fast rutiner osv. Ferien blir gjerne et nødvendig avbrekk i hverdagen der vi i større grad kan ha fokus på å leve, være sammen og oppleve.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

- Jeg har flinke stedfortredere som leder stasjonen når jeg har ferie. Jeg trenger derfor ikke å lese mail eller jobbe på andre måter utover de gangene det skjer noe spesielt. De gangene jeg likevel logger meg på og leser mail, gjør jeg det mest for min egen del. For å slippe å ha så mange ubesvarte mail når jeg kommer tilbake.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

- Det skal bli deilig med ferie og et lite avbrekk. Samtidig så er det alltid kjekt å komme tilbake på stasjonen og møte alle medarbeidere igjen. Vi er godt i gang med planlegging av høsten og forventningene til politiet i Bergen er mange. Jeg ser frem til å bidra i arbeidet med å bedre samhandlingen mellom spesielt politiet, helse og alle som jobber med barn og unge som strever og har det vanskelig.

– Hva er dine sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk)

- Jeg liker veldig godt å gå tur i fjellet og sommeren. Deretter sitte på terrassen og se på utsikten med et glass hvitvin. Når det gjelder mat så er pizza og ulike salater favoritten.

– Har du sett noen endringer i kriminalitetsbildet siden du ble stasjonssjef?

- Jeg har vært stasjonssjef på Bergen vest politistasjon siden mars 2018. Vår opplevelse er at politiet i større grad enn tidligere er i kontakt med personer som strever. Vi erfarer at mye av adferden som gjør at politiet blir oppringt handler om rus og psykiatri.

-Hvordan planlegger dere for sommer og turistsesong i Bergen?

- Vi håper og tror at vi har tilrettelagt for at innbyggere i Bergen og turister får polititjenester gjennom sommeren dersom de trenger det. Vi prøver også å iverksette forbyggende tiltak alene eller sammen med andre der vi erfaringsmessig vet at tryggheten utfordres og kriminaliteten øker i løpet av sommermånedene.

LES OGSÅ: Ble overasket med egen juleportal: - Den er helt fantastisk

Les tidligere intervjuer fra spalten «Politisommer» her.

Powered by Labrador CMS