Lisa Figenschou er ny leder i PF Politistudentene.
Lisa Figenschou er ny leder i PF Politistudentene.

Hun er ny leder i fagforeningas nest største lokallag

PF Politistudentene holdt årsmøte.

Publisert

Studentenes lokallag i Politiets Fellesforbund har tradisjonelt stor oppslutning. Så mange som 97 prosent av studentene som gikk på PHS i 2017 var medlemmer i PF. Dette gjør PF Politistudentene til PFs nest største lokallag, etter Oslo Politiforening, med hele 1873 medlemmer. 

Studentenes lokallag står nå overfor nye tider, etter at antallet studenter ble redusert før studiestart i august, men foreløpig holder lokallagets medlemstall stand. 433 av de 550 studentene i 2018-kullet er hittil medlemmer av PF, kunne avtroppende leder i PF Politistudentene, Martin Danielsen, fortelle da lokallaget holdt årsmøte fredag kveld.

– Den saken vi har jobbet mest med, er finansiering av nye stillinger. Etter et par hektiske måneder i fjor høst klarte vi å få politikerne til å gå fra 0 kroner til 131 millioner kroner, øremerka til ansettelse av nyutdannede, sa Danielsen til årsmøtet.

PF Politistudentene fikk nytt styre under årsmøtet. Nå er det Lisa Figenschou som tar over stafettpinnen som leder. Figenschou sier fjorårets kampsak fortsatt blir hovedfokus for lokallaget.

– Man kom et stykke på vei i fjor, men det gjenstår fortsatt en del. Nytt for året er at PF har konkretisert et krav for hvor mye det koster å få ansatt de neste kullene, på 800 millioner kroner, sier Figenschou.

PF Politistudentenes nye styre

Verv

Navn

Studieår og -sted

Leder

Lisa Figenschou

B1 Oslo

Nestleder

Anette Marie Kyllingmo

B2 Bodø

Sekretær

Jørgen R. Wikdahl

B1 Bodø

Styremedlem

Tonje Refstie

B3 Oslo

Styremedlem

Annette Sand

B1 Stavern

Powered by Labrador CMS