Politiet har skutt en mann, som løp rundt med en kniv hevet på Bislett i Oslo. En politimann er skadd etter hendelsen.

Polititjenesteperson skadd etter hendelse på Bislett: – Vi kan tenke oss at han hadde til hensikt å angripe flere

Politiet har skutt en person på Bislett, etter at han løp etter en kvinne med en stor kniv. En polititjenesteperson er skadet etter hendelsen.

Publisert Sist oppdatert

Politiet bekrefter at de har skutt en mann på Bislett i Oslo, etter at han hadde forsøkt å knivstikke minst en person med kniv. Ifølge Nettavisen skjøt politiet mannen etter at han løp etter en kvinne med en stor kniv i hånden.

Mannen skal ha løpt etter kvinnen med kniven hevet, i bar overkropp og uten sko.

En mann løp rundt på Bislett med en stor kniv.

– Politiet rykker ut på melding om en truende person. Det blir en konfrontasjon og det blir avfyrt skudd mot personen, forteller operasjonsleder Tore Solberg, til Nettavisen.

Gjerningsmannen ble kjørt til Ullevål sykehus, og er bekreftet omkommet.

Politiet bekrefter at en tjenesteperson ble skadet under hendelsen.

Politiinspektør Egil Jørgen Brekke, ved politiet i Oslo, forteller under et møte med pressen at den skadde politimannen ikke er kritisk skadd.

- Han ivaretas på Ullevål sykehus, sier Brekke.

Han legger til at gjerningsmannen er kjent for politiet fra før.

Gjerningsmannen er ifølge VG tidligere straffedømt for å ha knivstukket en mann og hugget etter flere andre på Ankerbrua i Oslo i 2019. Den gangen ble mannen skutt av politiet med elpistol.

- For meg virker det som at politiet har grepet inn tidlig i en alvorlig hendelse, og avverget et videre angrep med kniv, sier politiinspektør Brekke, om hendelsen tirsdag morgen.

Spesialenheten skriver i en pressemelding at de har iverksatt obligatorisk etterforsking, selv om det ikke er grunn til mistanke om at det har skjedd en straffbar handling.

Kjørte på mannen to ganger

Et vitne, som var til stede da politiet avfyrte skuddet på Bislett, forteller til Dagbladet at hun så en mann i bar overkropp som plutselig begynte å løpe etter en kvinne.

- Så dro han opp en lang kniv, forteller vitnet.

En mann er skutt av politiet på Bislett i Oslo. Politiet bekrefter at det har vært en konfrontasjon mellom politiet og minst en person til.

Kvinnen gjemte seg bak en politibil som var i nærheten. Kort tid etter begynte mannen ifølge vitnet å slå løs på politibilen.

- De kjørte på ham to ganger, men han kom seg opp begge gangene. Så gikk han bort til døra på passasjersida. Den fikk han åpnet og knivstakk politimannen to-tre ganger. Så avfyrte den andre i politibilen skudd, forteller vitnet.

- I ferd med å angripe personer

Ifølge innsatsleder i politiet, Torgeir Brenden, var mannen i ferd med å knivstikke en person da politiet forsøkte å kjøre ham ned.

– Han var i ferd med å angripe personer på gaten da politiet kom og fikk stanset det, sier han, til VG.

To personer var involvert, og politiet ivaretar dem så godt de kan, sier Brenden. Han sier politiet klarte å stanse dette tidlig, slik at ikke en tredjeperson kom til skade.

– Vi kan tenke oss at han hadde til hensikt å angripe flere, sier han.

Brenden sier politiet klarte å stanse dette tidlig, slik at ikke en tredjeperson kom til skade.

På bakgrunn av den alvorlige hendelsen i Oslo sentrum har Politidirektoratet beordret midlertidig bevæpning av politiet over hele landet inntil situasjonen er mer avklart.

LES OGSÅ: Bli med på innsiden av Norges farligste politioppdrag

Powered by Labrador CMS