Bildet er tatt under uteksamineringen av politistudenter i 2018.

PHS gjennomfører leirtrening for 180 avgangsstudenter

De 180 politistudentene som stod i fare for ikke å få vitnemål på grunn av avlyst leiropphold, vil likevel få gjennomføre operativ trening i leir i juni. Men ansatte er bekymret for smittesituasjonen.

Publisert

Rundt 180 av de om lag 700 avgangsstudentene ved Politihøgskolen har vært usikre på om de ville få vitnemål til normert tid. Grunnen var at de ikke har fått gjennomført operativ trening i leir, siden leirpoppholdet deres i mars ble avlyst på grunn av koronasituasjonen. Operativ trening i leir er et krav som må være gjennomført for å få vitnemål. 

Nå melder Politihøgskolen at de resterende 180 studentene vil kunne gjrennomføre leiroppholdet i juni. I en pressemelding skriver de at Politihøgskolens ledelse mener leiren kan gjennomføres, med et svært strengt regime for både studenter og instruktører. 

- Strenge tiltak

- Vi tar forbehold om at smitte- og risikosituasjonen ikke utvikler seg negativt. Hensynet til studentene har veid tungt, og spesielt konsekvensene ved at de ikke vil kunne få vitnemål før leiroppholdet er gjennomført, sier Eirik Rosø, leder av Operativ seksjon ved Politihøgskolen, i en pressemelding. 

Han understreker at det vil svære strenge tiltak under leiroppholdet. 

- Det vil være svært strenge forebyggende tiltak i forkant. Videre restriksjoner for å sikre en trygg og forsvarlig gjennomføring av leiroppholdet. Eksempler kan være at studenter må være i leiren hele perioden, febertesting, mindre grupper og strenge regler for hygiene. Alle detaljer skal være på plass før vi starter opp. Vi overvåker situasjonen helt frem til oppstart av leir, og under gjennomføringen, avslutter Rosø. 

LES OGSÅ: Politihøgskolen avlyser eksamen i arrestasjonsteknikk og fysisk trening 

Ansatte bekymret for smittesituasjonen

Rune Christian Johnsen, leder av Politiets Fellesforbunds lokallag for Politihøgskolen, sier en del av deres medlemmer som skal jobbe under leiroppholdet er bekymret for smittesituasjonen.

- Det er en gledelig nyhet at studentene får vitnemål og den kompetansen de skal ha, men dette har også et smittevernperspektiv og et ansattperspektiv. Når det gjelder ansattperspektivet handler det blant annet om at de som skal være instruktører i leir i juni vil måtte oppholde seg i leir hele uka. De kan ikke være hjemme med familie og venner av smittevernhensyn. Man er også bekymret for om man klarer å overholde en metersregelen i praktiske øvelser. Det skal gjennomføres taktikkøvelser, blant annet arrestasjon, og det er vanskelig å gjøre dette med en meters avstand, sier Johnsen. 

Han forklarer at det er knyttet usikkerhet til de ansattes arbeidsvilkår og arbeidstid. 

- De ansatte er bekymret for å bidra til å spre smitte, og en del instruktører kan være i risikogruppen selv. Man vet foreløpig ikke veldig mye om langtidsvirkningene av denne sykdommen. Det er mye man ikke vet, og da er det lov å være skeptisk og bekymret som arbeidstaker, sier Johnsen. 

Han forklarer at de vil drøfte disse problemstillingene med ledelsen ved Politihøgskolen. 

- Dette er ting vi ønsker å diskutere, for vi har mange henvendelser fra våre medlemmer, sier Johnsen. 

Powered by Labrador CMS