POLITIHUMOR

Overlagt skjellig grunn til mistanke. Minst!

Før jeg rakk å stille spørsmål, tok yngstemann ordet. Han følte nok for å bidra til å forsterke eldstemanns skepsis.

Publisert Sist oppdatert

Alle har hørt om ordtakene «her lukter det svidd» og «her er det ugler i mosen». Disse to forskjellige ordtakene brukes ofte når noe ikke stemmer, eller er mistenkelig.

I min tid som vaktsjef og eldstemann ved ordensavdelingen i Tromsø, sendte jeg en gang to yngre konstabler ut på et oppdrag i Tromsø by. Melding som kom inn på telefonen var noe vanskelig å få klarhet i, og patruljen fikk i oppdrag å gjøre nærmere undersøkelser.

Etter ei god stund meldte patruljen på sambandet at de kom inn til vakta. De ble spurt om de hadde fått mer klarhet i oppdraget, men svarte at de ikke ville ta det over sambandet som kunne avlyttes, men gi mer informasjon når de kom inn.

Jeg møtte dem inne på piketten. Eldstemann på bilen forklarte i detalj hva de hadde sett og fått høre på stedet. Yngstemann på bilen satt stille og rolig, og overlot til eldstemann å gi all informasjon, uten å avbryte. Etter å ha redegjort for saken, kom eldstemann til slutt fram til at det var noe mistenkelig over det hele, og at det var noe som ikke helt stemte.

Før jeg rakk å stille spørsmål, tok yngstemann ordet. Han følte nok for å bidra til å forsterke eldstemanns skepsis, og sa følgende bevingede ord til meg: «Her lukter det svidde ugler i mosen!»

Saken syntes klar, og mistanken var etablert. Det kunne ikke bli mer mistenkelig enn dette.

Les flere historier fra vår Politihumor-spalte her.

LES OGSÅ: – Hvis det ikke var noe mer, går jeg og låser meg inn på cella igjen!

Powered by Labrador CMS