TINGRETTEN: Saken går for Nord-Gudbrandsdal tingrett, som av praktiske årsaker er satt på Lillehammer. Rettsforhandlingene er planlagt å gå frem til fredag.
TINGRETTEN: Saken går for Nord-Gudbrandsdal tingrett, som av praktiske årsaker er satt på Lillehammer. Rettsforhandlingene er planlagt å gå frem til fredag.

Vinstra-mann tiltalt for drapsforsøk på to lensmannsbetjenter

I dag startet rettssaken mot en 69 år gammel mann, tiltalt for drapsforsøk på to lensmannsbetjenter 26. november i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Statsadvokat Jo Christian Jordet har tatt ut tiltale etter straffelovens § 233, jf 49 og § 127, for å ha skutt med 12 kalibret hagle mot to lensmannsbetjenter ved Vinstra lensmannskontor.

Bakgrunnen for hendelsen var at mannen i fjor skjøt og traff den ene lensmannsbetjenten. Han siktet og skjøt mot den andre, men bommet, da det skulle foretas en velferdssjekk av mannen.

Saken går for Nord-Gudbrandsdal tingrett, som av praktiske årsaker er satt på Lillehammer. Rettsforhandlingene er planlagt å gå frem til fredag.

Det er tidligere kjent at betjentene hadde på seg vernevest, og at det ene skuddet traff den ene betjenten i korsryggen. Mesteparten av hagleladningen ble fanget opp av vernevesten. Men noen hagleprosjektiler gikk likevel inn i ryggen, og skadet lensmannsbetjenten.

Det andre skuddet mot den andre betjenten bommet.

Dette utløste en større politiaksjon der politidistriktets IP-3 mannskap og Beredskapstroppen ble involvert. Tiltalte ble pågrepet den påfølgende morningen i sin bolig.

Politifolkene var bevæpnet som følge av den generelle bevæpningsordren som var gitt tidligere på året.

Politiforum følger saken.