Redaktør i BA, Anders Nyland.
Redaktør i BA, Anders Nyland.

– Resten av ledelsen bør gå

Redaktør for Bergensavisen, Anders Nyland, er krystallklar: Flere må gå dersom tilliten til Hordaland politidistrikt skal gjenreises.

Publisert Sist oppdatert

I morgendagens leder i BA går avisa hardt ut mot ledelsen i Hordaland politidistrikt.

BA mener dommen fra Spesialenheten som kom onsdag formiddag er knusende. Redaktør i BA, Anders Nyland, oppfordrer nå flere i ledelsen i Hordaland politidistrikt til å forlate stillingene sine.

– Geir Gudmundsen har allerede gått av midlertidig, er ikke det nok?

– Nei, det er det ikke. Dette handler om den omfattende mangel på tillit publikum nå har til Hordaland politidistrikt. Vanligvis er det sånn at topplederen må ta ansvaret, men her er det mange graverende feil på så mange nivåer. For å reise tilliten til et voldsomt skadeskutt distrikt må flere gå, slår Nyland fast overfor Politiforum.

Visepolitimester Gunnar Fløystad og påtaleansvarlig Sidsel Isachsen bør derfor også gå av nå, i tillegg til Gudmundsen som forlot stillingen sin midlertidig forrige helg, skriver BA på lederplass.

– Slett arbeid og ukultur

Politimester Geir Gudmundsen, visepolitimester Gunnar Fløystad og påtaleansvarlig Sidsel Isachsen.
Politimester Geir Gudmundsen, visepolitimester Gunnar Fløystad og påtaleansvarlig Sidsel Isachsen.

Lederen siterer konstituert politimester John Reidar Nilsen fra dagens pressekonferanse:

«Vi kan ikke endre fortiden, men vi kan gjøre noe med fremtiden».

For å gjenreise tilliten bør distriktet i fremtiden bør være uten Gudmundsen, Fløystad og Isachsen i toppledelsen, mener BA.

– Jeg opplever ikke at det holder at politimester Gudmundsen tar ansvar og eventuelt trer tilbake permanent. Dette handler som en systematisk ukultur i organisasjonen. De tre må ta ansvar for slett arbeid og systematisk ukultur, sier redaktøren.

Du kan lese lederen til BA her.

Viktig før politireformen

Nyland legger også vekt på at Hordaland politidistrikt skal gjennom en sammenslåing med Sogn og Fjordane politidistrikt, og at politihuset i Bergen blir hovedsetet for det nye distriktet.

– Ikke bare skal politiet gjenopprette tillit i egen by og eget fylke. På sikt skal ledelsen som holder hus i Bergen også lede i Sogn og Fjordane.

Derfor bør Hordaland politidistrikt også ha en ledelse som kan posisjonere seg for å ha tillit også i Sogn og Fjordane, mener Nyland.

– Vi vet at det er grunnleggende skepsis til sammenslåing i Sogn og Fjordane, men skepsisen har blitt betydelig styrket etter dårlig ledelse i denne og i andre saker, sier Nyland.