POD: - Beklager at Schaefer opplevde at han ble forsøkt påvirket

I et møte med Politidirektoratet (POD) opplevde Monika-varsler Robin Schaefer at han ble forsøkt presset til å trekke varslersaken. Dette benekter nå POD. Hør lydklippet.

Publisert Sist oppdatert

Det var 4. november i fjor at Schaefer møtte to representanter fra POD, en uke etter at han i et møte med politimester Geir Gudmundsen skal ha blitt forsøkt presset til å ikke la dette bli en varslersak.

Da han uken etter ble innkalt til et møte med to representanter fra POD tenkte han «kommer de som venner eller motstandere?». Han tok opp hele samtalen med POD-representantene.

– Jeg opplevde at også møtet med POD handlet om et forsøk på å unngå at dette skulle bli en varslingssak, sa Schaefer til Politiforum.

Hør opptak fra møtet mellom Schaefer og POD.

lyd-symbol.png
lyd-symbol.png

PODs HR-direktør Karin Aslaksen benekter imidlertid at dette var tilfelle.

– Hensikten med møtet var på ingen måte å forsøke å forhindre Schaefer fra å vurdere sin sak som en varslingssak og ikke lenger en linjesak, sier hun til Politiforum.

– Hva var formålet med PODs samtale med Schaefer?

– En arbeidsgruppe bestående av to fra POD og en ekstern organisasjonspsykolog, fikk i mandat av politimesteren i Hordaland å kartlegge og vurdere en varsling fra to politijurister ved påtaleseksjonen i Hordaland politidistrikt. I forbindelse med oppdraget skulle en konkret hendelse kartlegges og vurderes i tillegg. Dette en samtale mellom Robin Schaefer og en leder første dag han var tilbake på jobb etter sykemelding, - en samtale som han ifølge oppslag i VG hadde reagert på. Formålet med samtalen som arbeidsgruppen hadde med Schaefer var å høre Schaefer sin egen opplevelse og vurdering av den omtalte samtalen, svarer HR-direktøren.

Hun sier Schaefer selv kom inn på situasjonen sin under møtet, og hvor vanskelig han hadde opplevd den siste tiden. Det er kun dette utdraget av opptaket som gjengis i en artikkel i Dagbladet, bemerker Aslaksen.

– Arbeidsgruppen intensjon under hele samtalen var å ivareta og støtte Schaefer i den krevende situasjonen han var i. Vi beklager imidlertid at han oppfattet det som at arbeidsgruppen forsøkte å påvirke han vedrørende sin egen sak. Utover det kan vi ikke kommentere saken da spørsmålet er en del av selve varslingssaken.

lyd-symbol.png
lyd-symbol.png

Hør opptak fra møtet mellom Schaefer og POD.