- Mange er skeptiske

Akkurat nå debatterer Landsmøtet hos Politiets Fellesforbundden altoverskyggende lønnskampen.

Publisert Sist oppdatert

I en pause under landsmøteforhandlingene melderforbundsleder Arne Johannessen i PF at mange av de tillitsvalgte på landsmøteter skeptiske til innholdet justisminister Storbergets tale til landsmøtet igår.

- Flere frykter at visitten hos PF i går bare var enavledningsmanøver. Selv har jeg ikke mulighet til annet å ta i mot invitten tildialog. Samtidig ser jeg at vi har en utrolig samstemt enighet om veien videre,sier Arne Johannessen.

Tidligere i dag oppfordret Unio-leder Anders Folkestad PF-medlemmeneom å følge spillereglene, og ikke utsette sykelønnsordningen for press.

- Det er ingen motstrid mellom det Folkestad sier og det somPF står for. Vi er opptatt av å bruke lovlige virkemidler, samtidig som viverner om vår fritid. Saken er at vi kunne vært mye mer firkantet itilnærmingen til håndhevelse av arbeidsmiljøloven. Landsmøtets ordre til meg erå fortsette det vi har begynt på. Fordi det vi gjør nå dreier seg om tillitentil politiet i fremtiden. Tar vi ikke oppgjøret nå, blir det bare verre i nærfremtid, advarer Johannessen fra PFs landsmøte på Røros.